Scrimă/ Doar locul opt pentru Bogdan Dascălu la Naţionalele de floretă-seniori

Echipa de floretă a CS Satu Mare

Începând de astăzi la Timişoara se defăşoră Campionatele Naţionele de floretă pentru seniori competiţie la care sunt angrenate cele mai importante cluburi de scrimă din ţară printre ele şi CS Satu Mare.

În prima zi de concurs s-a desfăşurat proba individuală, unde cel mai bine clasat sătmărean a fost Bogdan Dascălu, locul opt. Bogdan a obţinut în urmă cu trei sătpămâni titlul la individual la juniori însă se pare că întrecerile seniorilor sunt încă o pălărie prea mare pentru el. Elevul Evei Lenghel se poate totuşi consola că a pierdut accederea în semifinale în faţa lui Radu Dărăban (Steaua), cel care avea să câştige în final medalia de aur. Pe locul doi s-a clasat Virgil Săliştean (Steaua), iar ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Teacă Iulian (Poli Timişoara).

Ceilalţi scrimeri sătmăreni s-au clasat pe următoarele locuri: Flucuş Sebastian locul 12, Ştefan Mureşan 16, Bodo Benjamin 18, Bartok Alpar 22.

Joi urmează să se desfăşoare proba pe echipe, acolo unde echipa sătmăreană emite pretenţii la podium.

“ În opinia mea, Steaua şi Poli Timişoara sunt favorite să tragă în finală însă noi putem emite pretenţii pentru medaliile de bronz. Ar fi un rezultat mai mult decât onorabil dacă ţinem cont că scrimerii noştri sunt mult mai tineri decât majoritatea celor angrenaţi în concurs. Faptul că am luat titlul la juniori ne dă dreptul să sperăm că într-un timp cât mai scurt să repetăm performanţa şi la seniori”, ne-a declarat antrenorul File Attila.

Distribuie:

Postaţi un comentariu