Schimbarea la față. România – Chile 3-2!

Gol și pasă de gol pentru Stanciu, omul meciului, în victoria României 3-2 cu Chile / Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României a învins cu scorul de 3-2 prima reprezentativă a statului Chile, după o revenire incredibilă de la 0-2 în minutul 18. Campioana Americii de Sud a început meciul de pe Cluj Arena perfect și a deschis scorul după nici 10 minute prin Vargas. Valencia a dublat avantajul trupei lui Juan Antonio Pizzi. La ambele goluri defensiva României a fost făcută șah-mat de combinațiile chilienilor.

”Tricolorii au redus din diferență în minutul 31 prin Bogdan Stancu, iar două minute mai târziu căpitanul sud americanilor, Gary Medel, a văzut cartonașul roșu după un fault, fără mine, la Florin Andone. Rămasă în 10 oameni naționala lui Pizzi nu a mai reușit să acopere spațiile din teren, iar în repriza a doua România a reușit o revenire spectaculoasă pe tabela de marcaj.

În minutul 60 Nicolae Stanciu i-a arătat selecționerului Christoph Daum de ce nu are voie să înceapă niciun meci fără el. Mijlocașul lui Anderlecht a restabilit egalitatea, cu o execuție fenomenală. Stanciu a primit o pasă, în afara careului, a preluat elegant, după care și-a făcut mingea pe piciorul de bază și a șutat superb cu dreptul. Mingea a lovit bara din stânga porții, după care a intrat în plasă. Gicu Grozav și Andrei Ivan au avut alte două ocazii mari de a duce România în avantaj, însă, golul victoriei a venit de la debutantul Băluță.

Mijlocașul Craiovei a marcat sec, după o respingere în față a portarului advers. Era minutul 83 când Toșca a trimis din aut până la Ivan care a prelungit pentru Stanciu. Acesta din urmă a șutat în forță din afara careului, Herrea a respins în față și Băluță, pe fază a marcat golul primei victorii a echipei naționale masculine de fotbal pe Cluj Arena.

”Asta înseamnă să jucăm cu viteză. Jucătorii noştri trebuie să joace așa în fiecare meci și atunci vor veni și rezultatele pe care toată lumea și le dorește. E nevoie de un joc mai rapid cu pase mai rapide. S-a văzut şi caracterul acestor jucători care au alergat şi au pasat şi le-a ieşit în acest meci. Mereu sunt nopţi grele. Aici a fost o seară minunată”, a spus Christoph Daum, la conferința de presă de după meci.

Urmăriție mai jos o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu