Fotogalerie / Sătmărenii făcură egal cu Craiova lui Mititelu

Vlad Bujor (foto:echipament galben albastru) a fost unul dintre cei mai combativi oameni ai Olimpiei

Foamea de fotbal, pricinuită de absenţa timp de şapte ani a Olimpiei din lumea cât de cât bună a fotbalului autohton, vremea fumoasă dar şi numele adversarului a făcut ca 5000 de sătmăreni să asiste la primul meci al “galben-albaştrilor” din această ediţie de campionat a Ligii a 2-a.

Cei prezenţi nu au avut ce regreta deoarece partida a fost generoasă, cu faze la ambele porţi, puţin suspans pe final şi, ingredientul cel mai important al unei partide, golurile. Olimpia a terminat la egaliate, scor 1-1, cu FC Universitatea Craiova, un rezultat just, care a mulţumit ambele tabere.

Sătmărenii au început ceva mai avântat jocul reuşind să-şi înghesuie binişor adversarii în propria jumătate, Bujor (min.5) şi Zsiga (min.22) trecând de puţin pe lângă deschiderea scorului. De partea cealaltă a surprins apatia elevilor lui Nicolo Napoli, care în primele 45 de minute nu şi-au creat nici o ocazie importantă la poarta lui Şuta aşa că prima repriză s-a terminat nul.

Se credea că după revenirea de la vestiare Olimpia va pune şi mai multă presiune şi va reuşi să modifice tabela însă lucrurile au stat exact invers. În minutul 60, Bălan a profitat de o neînţelegere a portarului Şuta cu propria apărare şi a înscris din apropiere cu poarta goală spre bucuria micuţei galerii oltene.

Tibi Csik mută însă inspirat şi-l aruncă în luptă pe Feier care, în minutul 83, este faultat în careu, iar Bujor îl execută de la punctual cu var pe portarul Hotoboc.

Sătmărenii, încurajaţi de un public vulcanic, încearcă să înscrie şi cel de-al doilea, gol, echivalent a trei puncte în clasament, însă tabela rămâne neschimbată iar meciul se termină cu o remiză, perfect echitabilă.

La conferinţa de presă, ţinută într-un loc cu totul nepotrivit, antrenorul secund al oaspeţilor, Bon Dragoş, a admis că rezultatul este unul echitabil.

„Vreau să salut revenirea Olimpiei în Liga a II –a. E o echipă cu tradiție și fotbalul românesc are nevoie de echipe cu tradiție în eșalonul I și II. Nu suntem mulțumiți de rezultat, am vrut să plecăm de aici cu toate cele trei puncte, am avut impresia că putem realiza acest lucru, dar spre final Olimpia a revenit prin acel penalti și ne-am împărțit punctele. Am plecat la acest drum cu gândul de a reveni în prima ligă” a declarat secundul echipei FC U Craiova.

De partea cealaltă, antrenorul principal Tibi Csik a spus că tracul a fost unul din motivele pentru care elevii lui n-au reuşit mai mult în această partidă însă per ansamblu se declară mulţumit de evoluţia băieţilor şi chiar de rezultat.

„A fost un punct câștigat pe merit, este un punct foarte muncit pe care băieții îl merită cu prisos. Eu am încredere în băieți, din punctul de vedere al dorinței sunt la nivelul Ligii a II –a, mai trebuie să exerseze la competivitate. Fiecare punct contează”, a declarat Csik.

Echipe :

Olimpia Satu Mare: Șuta (cpt) – Muntean (78 Dragoș), Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu – Villand, Svarczkopf (75 Feier), Zziga, Bujor, Lemac (75 Roghină). Antrenor: Tiberiu Csik.

FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă (cpt), Cosic – Mărzeanu, Gheorghe (46 Săceanu), Goge, Cruceru– Bălan, Stoianof. Antrenor: Nicolo Napoli.

[nggallery id=124]

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu