Sătmăreanul Lenard Berei participă la Campionatele Mondiale de lupte cadeţi

Astăzi încep CM de Lupte pentru Cadeţi, competiţie unde este angrenat şi sătmăreanul Lenard Berei

În perioada 19-20 august oraşul Zrenjamin, din Serbia, găzduieşte Campionatul Mondial de lupte greco-romane pentru cadeţi. La această competiţie majoră vor participa luptători din 100 de ţări printre aceştia şi zece sportivi din România, din lotul căruia face parte şi sătmăreanul Lenard Berei.

Deşi a început luptele de doar un an şi jumătate, Lenard a uimit pe toată lumea prin calităţile sale, fiind considerat un fenomem în acest sport, antrenorii de la lotul naţional fiind impresionaţi de progresele făcute într-un timp foarte scurt. La 15 ani a fost cooptat în lotul naţional de cadeţi, recomandat fiind de rezultatele bune obţinute în competiţiile interne, ultima ispravă fiind medalia de argint cucerită, de curând, la Campionatul Naţional de cadeţi.

Antrenorul său de la clubul  CS Satu Mare – Cetate Ardud, Tudor Barbul, cel care îşi va însoţi elevul în Serbia, are doar cuvinte de laudă la adresa lui Lenard:

“ Este un băiat foarte talentat, nu cred să fi avut un elev care într-un timp atât de scurt să fi progresat aşa de mult. Sper să fie doar la început de drum, să-l putem duce şi să-l avem în competiţiile europene şi mondiale, şi cât de repede să vină medaliile. Acum în Serbia pot să spun că nu are şanse prea mari deoarece sunt 3 ani diferenţă. Este Campionatul Mondial de cadeţi, pentru sportivi de 18 ani, el are doar 15. Însă, în scurt timp Lenard a făcut nişte progrese fenomenale” ne-a declarat antrenorl Barbul.

Lenard Berei va concura la categoria 100 de kilograme. Luni va fi proba cântarului iar marţi, de la ora 14.00, sportivul va intra în concurs.

Distribuie:

Postaţi un comentariu