Sâncrăian: “Nu mă simt vinovat”

Dacă şi proba B a testului doping va fi pozitivă, Gabriel Sâncrăian va fi eclus pe viaţă din întrecerile sportive

Halterofilul clujean, Gabriel Sâncrăian, medaliat cu bronz la JO de la Rio, a declarat că nu a primit nicio informare oficială privind un test doping pozitiv şi că nu se consideră vinovat, adăugând că nu a luat substanţe interzise şi că nu ştie ce înseamnă epitestosteron. ”Am primit un telefon că ar fi ceva probleme cu proba A, pe care l-am făcut imediat după concurs, şi apoi mi s-a cerut şi acordul pentru proba B. Eu nu am luat nimic, nu mă simt vinovat, au fost vitamine şi totul supravegheat medical”, a declarat Gabriel Sâncrăian pentru News.ro.

Antrenorul sportivului clujean, Ovidiu Fătu, a declarat pentru sursa citată că sportivul nu a fost descalificat în timpul Jocurilor Olimpice, deoarece analizele probei B, în cazul testelor antidoping, se efectuează în Elveţia, air rezultatele ar fi trebuit anunţate în 48 de ore de la recoltarea probelor biologice. „Nimeni nu mai înţelege nimic. O să sunăm noi la federaţia internaţională, pentru că ei nu te anunţă nimic dacă testul nu iese pozitiv”, a spus Fătu. Reamintim că Gabriel Sâncrăian a câştigat medalia de bronz în competiţia de haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio, cu un total de 390 de kilograme.

Anunţul privind rezultatul pozitiv al său la un test antidoping a fost făcut, luni, de TVR. Dacă şi proba B va confirma prezenţa substanţei epitestosteron în organismul sportivului, acesta va fi exclus pe viaţă din orice întrecere sportivă, find recidivist. În 2013, Gabriel Sâncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu