Sâncrăian ar putea lăsa România fără o medalie olimpică

Gabriel Sîncrăian / Foto: Reuters

Halterofilul clujean, Gabriel Sâncrăian, medaliat cu bronz la categoria 85 de kilograme, la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio, apare pe lista sortivilor dopați, dată publicității de Federația Internațională de Haltere. Astfel, România ar putea rămâne cu doar patru medalii în palmares. Anunțul Federației Internaționale de Haltere, preluat de TVR, nu a luat prin surprindere autoritățile locale din Bistrița, acestea anunțând că nu-l vor premia pe sportiv decât după ce vor fi date publicității rezultatele controlului antidoping după compeția de haltere, notează sportulbistrițean.ro.

În cazul în care anunțul făcut de forul internațional de haltere va fi confirmat, sportivul clujean, legitimat la CSM Bistrița, va pierde nu doar medalia de bronz, ci și premiul de 30.000 de euro oferit de Comitetul Olimpic Sportiv Roman (COSR), sportivilor medaliați la Rio de Janeiro, dar și renta viagera de 3.000 de lei, pe care urma să o încaseze după ce se va fi retras din activitatea de performanță. Mai mult, COSR risca o amenda de 100.000 euro din partea Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

Gabriel Sâncrăian a reuşit un concurs perfect în întrecerea de haltere de la Rio şi a cucerit medalia de bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme. Clujeanul a ridicat 217 kg la ultima tentativă şi cu un total de 390 kg a urcat pe podiumul olimpic. Sâncrăian, care mai câștigase în carieră trei medalii de bronz la Europenele din 2012, a mai fost suspendat pentru dopaj în 2013. Atunci a fost exclus pentru doi ani după ce a fost prins dopat cu stanozolol în afara competiției. Acesta este al doilea halterofil clujean prins că a folosit substanțe interzise, după Răzvan Martin, medaliat tot cu bronz la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra (2012).

Distribuie:

Postaţi un comentariu