Salbă de medalii la Albi

Localitatea Albi, din sudul Franţei, a fost recent gazda ediţiei 2015 a Campionatelor Europene de Majorete. Echipa Madness UMF, pregătită de Carmen Biriş, a triumfat la finalul întrecerii aducând o nouă medalie de aur pentru România, într-o competiţie de anvergură continentală. Titlul de Campioană Europeană la Majorete tradiționale, cu pomponi, este al şaptelea consecutiv cucerit de echipa Madness.

De altfel, la ediţia din acest an a europenelor, toate grupele de la Madness UMF (Cadete și Junioare antrenate de Carmen Biriș și Carmen Conțiu) și echipa de senioare (antrenată de Lect. Univ. Dr. Mihai Kiss), s-au clasat primele la finalul întrecerilor. România a mai fost reprezentata la acest concurs de Majorete Deja-Vu Cluj-Napoca (locul 2 și medalie de argint atât la cadete cat și la junioare), Majorete Magic Cluj-Napoca (locul 4 la cadete), Majorete JZSUK Cluj-Napoca (locul 5 la duo junioare) și Majorete MCM Girls Gherla.

„Pentru copiii care practică acest sport este o experienţă deosebită să participa la un asemenea eveniment. Acoloa au șansa să întâlnească echipe din foarte multe ţări și au parte de o experiență interculturală extraordinară. Rezultatele foarte bune obținute de echipele noastre demonstrează încă o dată că municipiul nostru își merita pe deplin numele de orașul majoretelor de aur, care sperăm noi să devina un simbol viu pentru Cluj-Napoca”, a declarat Carmen Biriș.

La Campionatele Europene de Majorete pot participa echipe care practică ramurile specifice majoretelor tradiționale: majorete cu pomponi, majorete cu baton și majorete mace iar concursul este alcătuit din două probe de echipă a căror punctaj se cumulează pentru a se stabili clasamentul final, și anume proba de parada marș și proba de coregrafie de scenă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu