Să cucerim Germania! Steaua debutează miercuri în Liga Campionilor

Steaua speră să obţină cel puţin un punct pe terenul lui Schalke / Foto: Dan Bodea

Steaua are o misiune infernală în primul meci din grupele Champions League. Campioana României va juca miercuri pe terenul lui Schalke, una dintre marile forţe ale Germaniei. Doar lotul formaţiei nemţeşti valorează de patru ori mai mult decât cel al trupei din Ghencea. 181, 8 milioane de euro este cota lui Schalke, în timp ce echipa roş-albastră e evaluată la 41, 5 milioane de euro! Cele două formaţii s-au mai întâlnit în sezonul 2011-2012, în Europa League. Atunci nemţii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu şi au remizat, 0-0, la Cluj.

Gruparea pregătită de Jens Keller merge ceas în Bundesliga, după victoriile importante obţinute în faţa lui Bayer Leverkusen (2-0) şi Mainz (1-0). Nici Steaua nu suferă la acest capitol. „Militarii” au înregistrat patru victorii şi un egal în cinci meciuri disputate în acest sezon. „Vrem să câştigăm meciul cu Schalke. Nu va fi uşor, dar dacă nu îţi propui obiective mari în viaţă, nu reuşeşti. Dacă pleci de la gândul de a face egal, atunci nu ai nicio şansă. Ne-am calificat în grupele Champions League, de acum tot ce obţinem este un bonus”, a transmis Helmuth Duckadam, preşedintele onorific al bucureştenilor.

Marica, spion pentru ambele echipe

Sarcina steliştilor va fi îngreunată şi de suporterii lui Schalke, cunoscuţi pentru devotamentul faţă de culorile alb-albastre. Fanii germani creează o atmosferă incendiară la fiecare meci al favoriţilor lor. O cunoaşte cel mai bine Ciprian Marica. Atacantul a evoluat în ultimele două sezoane la ocupanta locului nouă în Bundesliga. Internaţionalul român a reuşit cinci goluri în 34 de partide.

„Va fi un stadion arhiplin. Pentru ei, doar victoria contează. Se gândesc că Steaua nu s-a calificat direct, o văd ca pe o victimă sigură. Ar putea fi relaxaţi la meci, Steaua poate să îi surprindă. Punctul lor forte este pe lateral, dar acum s-au întărit şi în centru. Atacul este cea mai bună armă a lor. Fac greşeli în apărare, au fundaşi tineri”, a declarat Marica pentru Dolce Sport. „Am vorbit cu mai multă lume de la Schalke, am vorbit şi cu cei din conducere. Le-am zis că vor avea un meci mai greu decât se aşteaptă. Nu mă credeau. Un egal ar fi bun în Germania”, a completat fotbalistul de 27 de ani.

Deac ţine pumnii lui Schalke

Un susţinător surpriză al nemţilor este şi Ciprian Deac. Deşi a prins doar două meciuri în tricoul lui Schalke, mijlocaşul va ţine pumnii strânşi fostei sale echipe. „Voi ţine cu Schalke, pentru că am jucat acolo. S-au schimbat foarte mulţi jucători, e un club foarte mare. Au o forţă mare, din moment ce îşi permit să cumpere jucători de la AC Milan”, a susţinut jucătorul CFR-ului.

Nemţii, favoriţi la casele de pariuri

Schalke e favorită la casele de pariuri în faţa Stelei. 1.40 este cota germanilor pentru o victorie. Trupa din Ghencea îi poate îmbogăţi însă pe pariori, un succes al roş-albaştrilor având cota 7.50. De cealaltă parte, Chelsea are 1.25 să învingă pe FC Basel.

Echipa probabilă:
Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari

Distribuie:

Postaţi un comentariu