S-au orientat spre podium la Campionatul Europei de Sud-Est

Orientariștiim maramureșeni au avut evoluții foarte bune în acest an competițional

Evenimentul anului din sezonul competiţional 2013 la orientare s-a derulat în perioada 5-8 septembrie la Râmnicu Valcea, unde s-au desfăşurat Campionatele Europene de Sud Est pentru juniori, tineret, seniori şi masters, precum şi Campionatele Naţionale de Orientare în probele de sprint, medie şi lungă distanţă. Participarea a fost pe măsura evenimentului, la stratul competiţiei prezentându-se circa 600 de concurenţi din 19 ţări. Organizatorii acestor campionate – Federaţia Română de Orientare în parteneriat cu CS Ecosport Râmnicu Vâlcea – au pregătit concurenţilor hărţi şi trasee foarte variate, de aici rezultând clasamente total diferite de la o probă la alta, în multe categorii de vârstă.

CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare s-a deplasat la aceste competiţii cu intenţia declarată de a obţine cât mai multe medalii internaţionale şi naţionale, trofee care să încununeze munca şi eforturile depuse de sportive şi antrenori de-a lungul acestui an competiţional. Performanţele nu s-au lăsat mult aşteptate, iar orientariştii băimăreni s-au întor acasă cu o salbă de medalii.

La Campionatele Europene de Sud Est sportivii de la Electro Sistem au cucerit 8 medalii, dintre care trei de aur patru de argin şi una de bronz. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Roxana Culcean, care în cadrul categoriei Junioare II (F16) a obţinut medalia de aur în proba de sprint, devenind astfel Campioana Europei de Sud Est. Două medalii de aur şi una de argint a cucerit şi Istvan Sebestyen, la categoria Masters (M35). Anca Tetişan a urcat şi ea pe podium, reuşind să intre în posesia altor trei medalii de argint, la probele din cadrul categoriei Junioare I (F18), în timp ce Cornelia Borş a obţinut bronzul la categoria Masters (F55).

Două titluri de campioane naţionale pentru Anca Tetişan şi Roxana Culcean
Performanţele sportivilor băimăreni au continuat şi la Campionatele Naţionale de Orientare în Alergare, acolo unde reprezentanţii Maramureşului au obţinut alte şapte medalii: 2 de aur, 2 de argint şi 3 de bronz. Performerul acestei competiţii a fost Alexandru Biro, cel care a reuşit să se claeze pe podium într-o categorie foarte “aglomerată” şi echilibrată.
Roxana Culcean (F16) şi Anca Tetişan (F18) au devenit campioane naţionale, intrând în posesia medaliilor de aur. Medaliile de argint şi titlurile de vicecampioni naţionali au revenit lui Alexandru Diro (M14) şi Ancăi Tetişan (F18), în timp ce bronzul a fost câştigat de Nicole Bodnar (F14), Denisa Tecar (F14) şi Alexandru Biro (M14).

Locuri fruntaşe au mai obţinut Paul Tampa (un loc 5 şi un loc 6), Ciocian Bianca (un loc 5 şi un loc 6), Libotean Ştefan (două locuri 5), Constantin Cristian (un loc 6), iar în Concursul Naţional de Sprint pentru copii Andreea Erli a obţinut locul I şi medalia de aur.

Ultimele competiţii majore la care vor lua parte componenţii clubului Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare vor fi Campionatele Naţionale de Orientare de Noapte şi Campionatele Naţionale pe Echipe, care se vor desfăşura la începutul lunii octombrie în Baia Mare, în organizarea Federaţiei Române de Orientare şi a clubului Ştiinţa Electro Sistem şi la care sunt aşteptaţi zeci de sportivi din întreaga ţară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu