S-au ”dezbrăcat” de complexe. Scandal la CFR – CSM Iași

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obținut prima victorie din returul sezonului regulat, scor 1-0, cu CSM Iași. După ieșirile furibunde în presă, referitoare la arbitrajele potrivnice, CFR-iștii au arătat un pic altfel în meciul cu moldovenii lui Flavius Stoican. În primul rând vișiniii nu au mai ”plonjat” sfârtecați de durere la fiecare adiere de vânt și nu au mai jucat cu brațele pe sus cerând obsesiv ”penalti-penalti”! Un alt element de noutate a fost faptul că Dan Petrescu nu și-a mai retras echipa în propriul careu de 16 metri, după marcarea golului.

În fața CSM-ului din Iași CFR-ul a arătat că fotbalul poate fi și frumos, măcar o repriză. În primele 45 de minute niciuna dintre combatante nu a ieșit în evidență. Oaspeții s-au apărat exact, iar feroviarii au renunțat la ”atacul disperat” din partidele anterioare. Prima ocazie a apărut în minutul 30 după o respingere greșită a lui Kelava. Mingea a ajuns la Deac care a șutat frumos, dar puțin pe lângă poartă. În replică oaspeții au fost aproape să concretizeze singurul contraatac al primei părți.

Arlauskis a intervenit și el greșit la o minge, Cionac a fost pe fază dar l-a luat la țintă pe portarul CFR-ului și prima repriză s-a terminat nedecis. La reluare tot moldovenii au fost cei care au avut prima ocazie. În minutul 48 Arlauskis scapă o minge în față, dar Bădic nu apucă să intervină. În minutul 54 Omrani trage cu sete din 6 metri dar în bara transversală. Șase minute mai târziu s-a produs faza care a livrat singurul gol al meciului. Nistor trage de la marginea careului, dar Kelava respinge în lateral.

Oaspeții urmăresc balonul și încearcă să-l degajeze când un fundaș al CSM-ului este faultat de Omrani. Arbitrul indică inițial aruncare de la margine pentru CSM Iași, dar în urma protestelor băncii clujene, schimbă decizia și indică aut pentru CFR. Gazdele și-au presat adversarul în zona careului de 16 metri, mingea a juns la Păun care a tras în bară, iar Deac pe fază a înscris cu o execuție frumoasă, la colțul lung. A fost momentul în care oaspeții au izbucnit, Flavius Stoican cerându-le jucătorilor să iasă de pe teren.

Antrenorul moldovenilor a fost eliminat și jocul a continuat. Rămași fără antrenor pe bancă ieșenii nu au mai contat deloc până în minutele adiționale când puteau da lovitura însă, Arlauskis s-a opus șuturilor lui Qaka și Mihalache. ”Nu înţeleg de ce atâta scandal pentru un aut. Eu am avut cinci penalty-uri meciul trecut şi am fost foarte calm. Arbitrajul a fost foarte bun şi nu a influenţat rezultatul. Nu mă interesează ce spun adversarii.

Dacă te plângi pentru un aut, înseamnă că am ajuns de râs. Noi ne-am plâns de cinci penalty-uri într-un meci, nu de un aut, şi am fost foarte dezavantajaţi până acum. A fost o perioadă foarte grea pentru noi şi nu aş vrea să mai comentez. Dar să începi să faci pe aici pentru un aut, care a fost şi corect. Şi noi vrem arbitraje corecte. Păcat că nu am avut” a declarat Petrescu la finalul partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu