S-au aliniat astrele! Sănătatea Cluj a eliminat deţinătoarea Cupei

Foto: Dan Bodea

26 septembrie va rămâne în istoria fotbalului românesc ca data în care „Virușii verzi” răpun granzii Ligii 1. Sănătatea Cluj a învins, joi, 26 septembrie, pe Viitorul Constanţa, deținătoarea în exercițiu a Cupei României. Trupa lui Kis Csaba, Marius Semeniuc și Dan Matei a învins cu 1-0 copiii lui Gică Hagi și s-a calificat pentru a doua oară în istorie în faza optimilor de finală.

Alb-verzii au făcut un meci perfect, nu au plecat capul în fața mult mai titraţilor oponenţi, nu s-au baricadat în apărare, ba chiar au avut curajul să-și etaleze calitățile tehnice. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Laurențiu Rus, în minutul 13. Clujenii nu au intrat în panică nici după ce au trecut în avantaj pe tabelă.

Efortul colectiv, paradele lui Filip Lăzăreanu și intervenţia providențială a lui Ionuţ Rada, din minutul 86, când a scos mingea de pe linia porții, sunt doar câteva din ingredientele celei mai mari surprize din actuala ediție a Cupei României. Victoria obținută în fața Viitorului s-a petrecut la 12 ani distanță de la un alt succes istoric. Pe 26 septembrie 2007 Sânătatea elimina UTA Arad, tot în 16-imile Cupei.

Vineri, la Casa Fotbalului va avea loc tragerea la sorți a meciurilor din optimi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu