S-a respectat ”tradiția”. CFR – FCSB 1-1 pentru a treia oară în acest sezon

Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat meci al primăverii dintre CFR și FCSB s-a terminat la egalitate, scor 1-1, și a amânat destinația titlului cu numărul 100 în Liga 1. Multe controverse au rămas în urma prestației brigăzii de arbitrii condusă de Ovidiu Hațiegan. Considerat cel mai bun ”fluieraș” român, Hațiegan a dat un penalty aiurea, a dictat două eliminări și i-a privat pe CFR-iști de o lovitură de la 11 metri. Primele minute ale partidei a arătat clar intenția celor doi tehnicieni de a nu lua gol. Niciuna dintre echipe nu s-a avântat în atac. În aceste condiții primul șut pe poartă a venit abia în minutul 13.

Culio a scăpat în banda stângă dar a șutat slab și Bălgrădean a reținut. Minutul 31 avea să-i aducă primul cartonaș galben lui Peteleu, pentru un fault la Benzar. Fundașul roș-albaștrilor a fost în centrul atenției 6 minute mai târziu când Culio a simulat că va juca mingea cu mâna, iar balonul i-a atins mâna lui Benzar. Deși fundașul lui Nicolae Dică nu a avut nici cea mai mică intenție de a juca balonul cu mâna, spre deosebire de Culio care a simulat exact acest lucru, Hațiegan a arătat fără ezitare punctul de la 11 metri, iar mijlocașul argentinian al CFR-ului a înscris al 7-lea său gol, din penalty.

Foto: Dan Bodea

Replica oaspeților nu s-a lăsat așteptată. În minutul 42, Alibec a executat slab o lovitură liberă din preajma careului, dar mingea a ajuns la Budescu și acesta a trimis o ”bombă” de efect în transversala lui Arlauskis. În repriza a doua CFR-iștii s-au retras în jurul careului propriu, iar oaspeții au început asaltul la poarta lituanianului Arlauskis. Mai întâi Budescu la pus la încercare din lovitură liberă (min. 52). Câteva zeci de secunde mai târziu Florin Tănase a șutat la colțul scurt dar a fost intuit de Arlauskis. Man (55) a tras și el salb și poarta CFR-ului rămânea intactă. În minutul 58 Hațiegan o mai comite odată.

Pintilii îl faultează în careu pe Peteleu, dar centralul lasă jocul să continue. La aceeași fază Țucudean a șutat frumos, din întoarcere, dar Bălgrădean a respins. În minutul 60 Florin Tănase reia cu capul o centrare a lui Dudescu, dar mingea ocolește de puțin cadrul porții. Patru minute mai târziu CFR rămâne în 10 după o intrare imprudentă a lui Peteleu la Man. N-au trecut decât alte 8 minute până să consemnăm o nouă gafă a lui Hațiegan. La un duel la mijlocul terenului Hoban intră periculos la Pintilii, mijlocașul oaspeților încearcă să evite talpa lui Hoban, dar îl atinge în zona genunchiului.

Foto: Dan Bodea

Hațiegan îi arată direct roșu lui Pintilii, culmea, fotbalistul faultat inițial. Vișiniii puteau închide meciul în minutul 80 când Deac a primit o pasă excelentă de la Mailat, dar a încercat un șut din prima și a ratat lamentabil. Budescu a încercat să plaseze elegant o minge la colțul lung (85), dar balonul s-a scurs milimetric pe lângă. În minutul 91 Gnohere a marcat simplu, din gura porții, o recentrare a lui Planic. A fost și ultima fază a meciului deși Hațiegan arătase 7 minute adiționale.

”Ne pare rău că nu am ținut de scor și că am primit gol pe final. În repriza a doua, am făcut pasul înapoi și ne-am apărat o repriză întreagă. Adevărat, ei ne-au dominat în repriza a doua, pentru că aveau nevoie să marcheze. E foarte greu să te aperi la 30 de metri de poartă”, a declarat Deac la finalul partidei. În urma acestui rezultat clasamentul, în partea lui superioară, rămâne neschimbat cu CFR lider (34 p), urmată de FCSB (32) și CSU Craiova (30).

Distribuie:

Postaţi un comentariu