S-a născut o nouă stea în galaxia Ligii Campionilor

HCM Baia Mare a realizat o performanţă uluitoarea, obţinând calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor

HCM Baia Mare a învins, duminică, cu scorul de 36-23 (20-10), pe Holstebro, în finala turneului preliminar al Ligii Campionilor şi va juca în elita handbalului feminin European. Plecate cu ultima şansă în grupa de calificare handbalistele din Maramureş au scris o pagină unică în istoria acestui sport, care în Baia Mare trăieşte prin amintirea trofeelor europene din anii 80, cucerite de Minaur

De povestit nepoților
Aruncând o privire peste adversarele HCM-ului, din grupa de calificare, nimeni nu dădea vreo şansă băimărencelor în lupta de accedere în grupele pricipale ale Champions League. Doar un antrenor modest, cum e Costică Buceschi, şi o echipă care a jucat cu inima puteau să realizeze o astfel de performanţă. Începutul confruntării a fost unul dintre cele mai frumoase din întreaga istorie a handbalului românesc. În minutul 10 era 9-0 pentru Baia Mare şi nordicele de la Holstebro, deţinătoarele cupei EHF, erau eliminate deja din ecuaţia calificării.

Maramureşencele au primit primul gol abia în minutul 10 al partidei, dar Buceschi nu s-a lăsat dus de val. A schimbat în permanenţă liniile şi a surprins pe toată lumea, inclusiv pe specialiştii din handbal. Totul le-a ieşit maramureşencelor. Fiecare atac se finalize cu gol pe tabela de marcaj, în vreme ce de partea cealaltă, nordicele s-au izbit de Paula Ungureanu şi Băbeanu, două portăriţe aflate într-o formă de zile mari.

Aruncările de la distanţă ale ardelencelor s-au oprit doar în vinclul porţii celor de la Holstebro. Apărarea a funcţionat perfect, iar oboseala a dispărut ca prin farmec. Calificarea a venit în mod firesc, deşi cu totul neaşteptat.

Au ieşit din “grupa leilor”, intră în infern
Vicecampioana României, HCM Baia Mare a obţinut o calificare istorică în grupele principale ale Ligii Campionilor, trecând de o grupă din care au făcut parte Viborg, triplă câştigătoare a Ligii Campionilor şi Holstebro, deţinătoarea en-titre a Cupei EHF, dar va face parte dintr-o grupa principală în care mai figurează deţinătoarea în exerciţiu a trofeului Ligii Campionilor, ETO Gyor, plus campioana Germaniei, Thuringer şi o altă legend a handbalului European, Hypo Viena.

Distribuie:

Postaţi un comentariu