Rusia-România 30-25. Calificarea se decide la Cluj!

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa națională feminină de handbal a României a fost învinsă cu scorul de 30-25 de reprezentativa similară a Rusiei, într-un meci contând pentru etapa a III-a a grupei 4 de calificare la Campionatul European care va fi găzduit de Franța, în luna decembrie. Meciul disputat la Togliatti a fost la discreția gazdelor din primul minut. Doar în debutul partidei ”Tricolorele” au reușit să țină aproape de Rusia (5-4).

Gazdele s-au desprins extrem de ușor la 6 goluri diferență (scor 14-8 în min. 19) și nu au mai cedat decât în rare momente inițiativa. România a reușit să se apropie la două goluri înainte de pauză (17-15), dar repriza a doua nu a adus nicio schimbare în registrul tactic al selecționerului Ambros Martin. Din echipa României doar Cristina Neagu a avut forța să se lupte de la egal la egal cu rusoaicele.

Neagu a marcat 9 goluri, dar colegele ei au fost departe de a avea o prestație măcar satisfăcătoare. Deși a pierdut în Rusia, România continuă să fie liderul grupei 4, cu 4 puncte, la fel ca și Rusia, dar cu golaveraj superior. Pe următoarele locuri se situează Austria (2 p) și Portugalia (0). Duminică, 25 martie, România va disputa meciul revanșă cu Rusia, la Cluj-Napoca. Primele două clasate se califică la turneul final, astfel că, o victorie în Sala Polivalentă este echivalentă cu calificarea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu