Rusia, la un pas de descalificare la EURO!

Echipa naţională a Rusiei a fost descalificată de forul european de fotbal, UEFA, de la actualul turneu final al Campionatului European ce se desfăşoară în această perioadă în Franţa. Sancţiunea UEFA, la adresa primei reprezentative a Rusiei este totuşi cu suspendare, dar presupune excluderea imediată în caz că suporterii ruşi vor provoca noi incidente, precum cele de la sfârşitul săptămânii trecute, dinaintea partidei cu Anglia.

UEFA a mai dispus şi amendarea federaţiei de la Moscova cu suma de 150.000 de euro, tot din cauza violenţelor provocate de fanii ruşi pe stadionul Velodrome din Marsilia, la meciul de sâmbătă, încheiat la egalitate, scor 1-1 cu Anglia. Luptele dintre suporterii ruşi şi cei englezi au început încă dinaintea, pe străzile din Marsilia.

Din acest motiv, autorităţile franceze cercetează un grup de aproximativ 30 de fani ai Rusiei, cel puțin jumătate dintre aceștia urmând să fie expulzați de pe teritoriul Franței. „Sancţiunea de excludere va fi impusă dacă incidente de natură similară provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia în timpul competiţiei”, se arată în comunicatul UEFA, postat, marţi, pe site-ul oficial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu