Rugbyștii de la ”U” au condus la Timișoara, în disputa cu Saracens, dar bănățenii s-au impus fără probleme

Foto: Dan Bodea (arhivă)

A noua ediție a SuperLigii Naționale de rugby a României a programat la sfârșitul acestei săptămâni meciurile etapei inaugurale. Pe malul Begăi, Timișoara Saracens a primit vizita Universității Cluj de care a dispus cu scorul de 54-18. Gazdele, una dintre echipele favorite la câștigarea titlului de campioană, au fost surprinse de începutul curajos al tinerilor rugbyști clujeni care au deschis scorul prin Melniciuc, acesta fructificând o lovitură de pedeapsă.

Gazdele au reacționat imediat și au înscris nu mai puțin de 5 încercări, prin Căpățână, Popa, Popârlan, Umaga și Manumua, ultimul reușind tot atâtea transformări. Până la sfârșitul primei reprize și universitarii clujeni au culcat balonul în terenul de țintă, iar încercarea a fost transformată de același Melniciuc.

Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată. Gazdele au mai înscris trei eseuri, prin Manumua, Samoa și Vaoavasa, două dintre acestea fiind transformate, în vreme ce gruparea clujeană a mai punctat printr-o lovitură de pedeapsă și un eseu netransformat. Tapa viitoare Universitatea Cluj va evolua tot în deplasare, la Tomitanii Constanța, echipă învinsă în etapa inaugurală (17-42), de Știința baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu