Rugby / “Zimbrii” pregătesc a cincea finală

Baia Mare se pregăteşte intens pentru duelul cu Steaua

Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru semifinala SuperLigii CEC Bank. Partida din “careul de aşi” va avea loc pe Stadionul Lascăr Ghineţ, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 15:00, iar adversara rugbiştilor băimăreni va fi nimeni alta decât veşnica rivală Steaua.

Cantonament în pădure

“Zimbrii” vor intra în cantonament încă de miercuri, la complexul “Două Veveriţe”, într-o pădure aproape de Baia Mare, unde vor fi puse la punct ultimele detalii vizavi de acest meci, extrem de important. “Noi am fi preferat să jucăm imediat după finalul play-off-ului, pentru că eram într-un trend ascendent, dar asta este, calendarul trebuie respectat. Atmosfera la echipă e bună şi prin prisma ultimelor meciuri, care au fost mult mai bune decât cele de la începutul play-off-ului. Suntem încrezători, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Steaua este o echipă bună, pragmatică, şi pe care o cunoaştem foarte bine. Tocmai de aceea, cred că meciul de sâmbătă va fi deschis oricărui rezultat”, a declarat antrenorul secund al “zimbrilor”, Vasile Lucaci.

Din fericire, în această pauză competiţională, s-au rezolvat, în mare măsură, problemele de lot, majoritatea jucătorilor accidentaţi fiind recuperaţi pentru semifinală. Singurul care va absenta la partida de sâmbătă va fi Ionuţ Neacşu, încă nerecuperat după o accidentare mai gravă. Incerţi sunt încă Wiringi şi Tamba, care au suferit entorse, dar care se speră că vor fi apţi pentru confruntarea cu Steaua.

În ceea ce priveşte surprizele în duelul băimărenilor cu roş-albaştri, tehnicianul Vasile Lucaci este sceptic că acestea ar putea apărea între două echipe care se cunosc foarte bine: “Cele două grupări sunt echilibrate şi cred că va câştiga echipa care va greşi cel mai puţin. Nici noi şi nici Steaua nu avem valori individuale foarte mari, dar avem un joc colectiv bun”.

Meciul va avea loc chiar în plină sărbătoare a oraşului, astfel că întreaga echipă se aşteaptă la un public numeros şi vulcanic: “Facem apel la toţi iubitorii de rugby din Baia Mare să vină la stadion, să fie alături de noi, să ne susţină şi să ne încurajeze în încercarea de a ajunge în cea de-a cincea finală consecutivă în campionat”, a declarat Lucaci.

În aceeaşi zi, însă de la ora 10:00, campioana en-titre, RCMUV Tmişoara va juca, pe teren propriu, în compania celor de la Farul Constanţa. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de TVR 2.

Steliştii vor revanşa

De partea cealaltă, roş-albaştrii, care nu au mai câştigat de patru ani în Baia mare, îşi doresc revanşa. “Cred că o să fie mai greu decât ne aşteptăm, dar noi trebuie să câştigăm dacă ne dorim finala. Putem domina prin ritmul de joc impus. Am adus 2-3 jucători pe grămadă şi avem o linie de treisferturi completă, astfel că nu sunt dezavantaje în dreptul nostru”, a declarat pe site-ul oficial al clubului uvertura Stelei, Dănuţ Dumbravă.

Rugbistul bucureştean recunoaşte că meciul va fi unul pe viaţă şi pe moarte: “Baia Mare este un adversar serios, are o echipă puternică. În plus, ascendentul moral al victoriilor din ultimul timp pe terenul propriu este inspiraţional. Noi avem meci în deplasare, în alte condiţii decât pe Ghencea, unde i-am învins în acest sezon. Trebuie să ne apărăm foarte bine, în principiu cunosc scenariul meciului cu Baia Mare. Îmi doresc să câştigăm, să rupem această supremaţie a băimărenilor de pe teren propriu. Sunt realist, dar după 14 ani de activitate, încă mai am emoţii pentru această semifinală”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu