Rugby / ”U”, între extaz la agonie

După o repriză perfectă rugby-știi clujeni au evoluat modest în cea de a doua a meciului cu Steaua și au cedat disputa cu scorul de 12-36, într-un meci din SuperLiga Națională / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby ”U” Cluj a pierdut cu scorul de 12-36 meciul disputat, sâmbătă, la București, în compania formației Steaua, în cadrul etapei a VIII-a a SuperLigii Naționale. În ciuda diferenței categorice indicată de tabela de marcaj, meciul a avut două părți distincte.

În prima repriză universitarii au dominat și controlat aproape în totalitate înfruntarea, astfel că, la pauză tabela de marcaj a arenei din Ghencea indica un rezultat surprinzător, 9-5 în favoarea alb-negrilor. Ionuț Mazăre a concretizat două lovituri de pedeapsă în minutele 20 și 26 și o a treia pe finalul primei părți de joc.

Roș-albaștrii au revenit în meci prin eseul lui Strătila. La reluarea partidei, Genebashvili a primit cartonaș galben (min. 41) iar în superioriate numerică Steaua a preluat conducerea jocului. Un mol de margine a fost fructificat în încercare de către Lucaci și scorul a devenit 10-9 în favoarea gazdelor.

Antrenorul militarilor, George Sava, a simțit că efortul depus de clujeni în prima repriză i-a epuizat și a făcut nu mai puțin de șase modificări în echipă. Astfel, ultimul sfert de oră a fost la discreția militarilor care au mai înscris încă patru eseuri prin Ranuku de două ori, Malakai și Neacșu, trei dintre aceste reușite fiind transformate de Ionuț Dumbrava.

Etapa viitoare Universitatea Cluj va evolua pe teren propriu contra campioanei în exerciuția a României, CSM Știința Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu