Rugby / ”U”, egala campioanei în Cupa Regelui

Cristian Murgoci (foto, la balon) a înscris două eseuri în egalul dintre Universitatea Cluj şi CSM Ştiinţa Baia Mare, în Cupa Regelui la rugby / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby Universitatea Cluj a terminat la egalitate, scor 17-17 cu CSM Știința Baia Mare, în ultimul meci din faza grupelor în Cupa Regelui, cea mai nouă competiție internă în sportul cu balonul oval. Indiferent de rezultatul acestei întâlniri, disputată, vineri în Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, cele două formații erau deja calificate în semifinalele întrecerii, iar acest lucru le-a permis antrenorilor celor două echipe să experimenteze mai multe formule de joc și scheme tactice, însă, acest lucru nu știrbește cu nimic valoarea rezultatului înregistrat la finalul întâlnirii.

Maramureșenii au început mai bine partida și în minutul 8, Keeghan Sefton a punctat din lovitură de pedeapsă, pentru ca 20 de minute mai târziu să se înscrie și primul eseu al meciului, Kuselo Moyake ducând scorul la 8-0 în favoarea campioanei României. Încercarea a fost transformată de Keeghan Sefton. În ultimul minut de joc al primei reprize Ovidiu Melniciuc a punctat pentru ”U” din lovitură de pedeapsă și a stabilit astfel, rezultatul la pauză 3-10. La reluare lucrurile s-au schimbat în bine pentru ”studenți” care au reușit să culce balonul în terenul de țintă al adversarilor, prin Cristian Murgoci, iar Melniciuc a transformat eseul şi a egalat situaţia pe tabela de scor.

Aceiaşi jucători au fost eroii gazdelor la jumătatea reprizei secunde. Murgoci a înscris al doilea eseu, iar Melniciuc a transformat pentru 17-10. În ultimele minute de joc ale înfruntării „Zimbrii” maramureşeni au înscris şi ei cel de al doilea eseu, prin Cristian Diniș Vârtic, iar Luke Samoa a transformat încercarea colegului său şi a stabilit şi scorul final 17-17.

Semifinalele Cupei Regelui sunt programate pentru data de 29 august, iar CSM Știința Baia Mare va evolua împotriva formației bucureștene CSM Olimpia, în timp ce Universitatea Cluj va avea o misiune aproape imposibilă în confruntarea cu bănățenii de la Timișoara Saracens RCM. Finala se va disputa la data de 5 septembrie pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu