Rugby / “U” Cluj a pierdut şi meciul cu CSM Bucureşti

Rugby-ştii Universităţii Cluj continuă să joace bine, dar să piardă meciurile din SuperLiga Naţională. În ultimul universitarii au cedat cu 19-29 în faţa celor de la CSM Bucureşti / FOTO: Dan Bodea

Terenul din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu” a găzduit la sfârşitul săptămânii meciul de rugby din cadrul etapei a X-a a SuperLigii Naţionale, dintre “U” şi CSM Bucureşti, câştigat în cele din urmă de formaţia vizitatoare, cu scorul de 29-19. Partida a început foarte bine pentru universitari care şi-au împins adversarii în preajma terenului de ţintă.

Ionuţ Dimofte a fost într-o excelentă dispoziţie de joc şi a pus primele 9 puncte pe tabelă după două lovituri de pedeapsă şi un dropgol, prima execuţie de acest fel din actualul campionat. Apoi ospeţii au revenit în joc şi a reuşit prima încercare prin fostul universitar Nicolae Barbu, transformarea fiind ratată de Filip.

În minutul 32 al meciului Raţiu a culcat pentru a doua oară balonul în terenul de ţintă, iar Filip nu a mai ratat transformarea şi CSM-ul a trecut în avantaj. Până la pauză Ionuţ Dimofte a mai adăugat 3 puncte la “zestrea” Univesităţii astfel, la pauză scorul a fost egal, 12-12. Repriza a doua a început cu CSM în ofensivă şi cu Universitatea continuând să pună presiune pe bucureşteni.

Aceştia aveau să înscrie cel de al treilea eseu, prin Ivan şi transformat de Ispir. Echipa finanţată de primăria capitalei s-a desprins după ce Barbu a înscris al patrulea eseu, după un mol de margine, transformat din nou de Ispir. Gazdele nu au cedat şi în minutul 55 Murgoci a cuclat balonul în terenul de ţintă al CSM-ului, iar Dimofte a transformat pentru 19-26.

Finalul jocului a fost încins, clujenii presând constant şi încercând să egaleze situaţia pe tabela de marcaj. Pe fondul dominării universitarilor, rugby-ştii bucureşteni au ales varianta de siguranţă şi au marcat prin Stătulescu, din lovitură de pedeapsă, stabilind scorul final, 29-19.

În ciuda înfrângerii Cristian Murgoci, de la “U” a fost declarat jucătorul meciului. SuperLiga Naţională inztră în vacanţă, până în data de 19 iulie când sunt programate meciurile etapei a XI-a. “U” Cluj va disputa următorul meci abia pe 26 iulie, când vor evolua în deplasare, la Dinamo Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu