Rugby/ Super meciuri în SuperLigă: RCM Timişoara vs CSM Ştiinţa Baia Mare

CSM Știința Baia Mare va juca pe terenul campionilor de la RCM Timișoara, în play-off-ul SuperLigii de rugby/FOTO: Ovidiu Sebastian

Cea de a doua etapă a play-off-ului SuperLigii CEC Bank a programat un adevărat derby, ce va avea loc pe Stadionul Gheorghe Răşcanu, sâmbătă, cu începere de la ora 10:00, în direct pe TVR 2. Gazdele de la RCMUV Timişoara (locul 1) vor da piept cu „zimbrii” de la CSM Ştiinţa Baia Mare (locul 2).

 

Meciul va fi, cu siguranţă, unul ”pe viaţă şi pe moarte”, mai ales că în această fază a competiţiei, fiecare punct este important. Echipele au pornit de la zero, iar ţinta imediată o constituie primele două locuri, cele care asigură disputarea semifinalelor pe propriile arene.
Înaintea acestei partide, Baia Mare se confruntă cu mari probleme de lot, mai ales pe linia de treisferturi, acolo unde 4 din cei 7 jucători sunt indisponibili din cauza accidentărilor. Este vorba despre Neacşu, Ionuţ Botezatu, Cave şi Cătună, cărora li se alătură Van Heerden şi Dico, acesta din urmă suspendat pentru o perioadă de 7 etape.

 

„Va fi, un meci extrem de grei. Vom întâlni o echipă în formă, care a făcut spectacol în prima etapă. Din păcate noi nu am avut cel mai fericit început de play-off şi, în plus, avem şi foarte mulţi jucători accidentaţi. Sperăm însă că cei care vor juca sâmbătă se vor ridica la înălţimea aşteptărilor şi vor reuşi un meci bun”, a declarat tehnicianul secund al „zimbrilor”, Vasile Lucaci. Ca punct forte al timişorenilor, Lucaci a evidenţia linia de treisferturi, în timp ce pentru băimăreni atuul va fi forţa grupului şi omogenitatea echipei.

Primul 15 CSM Ştiinţa Baia Mare: Pristăviţă, Rădoi, Tamba, Hristache, Dănilă, Morrell, Stoica, Ene, Falamoe, Clarke, Roşca, Ciuntu, Diniş, Gal şi Wiringi Rezerve: Bărdaşu, Bălan, Rusu, Suciu, Oancea, Buzatu, Oprea şi Bucur

 

Paraschiv a părasit banca tehnică a Constanţei
În cealaltă partidă din play-off, de la ora 18:00, în direct pe TVR 3, Steaua va evolua în deplasare la Farul Constanţa. Înaintea acestui meci, rugbiştii de pe litoral au rămas fără antrenor. Mircea Paraschiv nu mai este tehnicianul echipei Rugby Club Judeţean Farul Constanţa. Conducerea executivă a grupării a analizat demisia cuplului de antrenori Paraschiv – Badea şi a acceptat reziliera contractelor acestora.

 

După meciul de la Timişoara, primul din play-off, pierdut de Farul cu 10-63, Mircea Paraschiv şi-a înaintat demisia din funcţia pe care o ocupa. Interimar a fost numit Virgil Năstase, cel care până în săptămâna trecută s-a ocupat de juniorii clubului constănţean, iar Marian Dumitru, şi el angajat al clubului, va ocupa postul de antrenor secund. Înaintea acestei runde, clasamentul intermediar arată astfel: locul 1, cu maximum de puncte (5), este ocupat de RCM Timişoara, urmată, la un singur punct diferenţă de CSM Ştiinţa Baia Mare. Pe poziţia a treia se află Steaua, cu 1 punct în vistierie (bonusul defensiv din partida cu Baia Mare), iar ultimul loc este ocupat de Farul Constanţa, cu 0 puncte.

 

Derby bucureştean în play-out
Un meci interesant se va desfăşura şi în play-out, acolo unde concitadinele CSM Olimpia  Bucureşti şi Dinamo vor încerca să obţină prima victorie în lupta pentru evitarea retrogradării. Partida va avea loc duminică, 11 august, cu începere de la ora 10:00. În această etapă, liderul play-out-ului, Universitatea Cluj, va sta. Ardelenii au câştigat prima partidă, cu 31-20 în deplasarea de la Dinamo, şi au luat astfel o opţiune serioasă pentru atingerea obiectivului – locul 5 în SuperLigă. Universitarii vor reveni pe gazon pe 18 august, atunci când vor juca pe teren propriu cu CSM Bucureşti Olimpia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu