Rugby / România s-a calificat la Cupa Mondială

Ionuţ Dumitru (foto, în săritură) a culcat de două ori balonul în terenul de ţintă al Spaniei şi a adus o nouă calificare a României la Cupa Mondială de rugby / FOTO: Dan Bodea

Echipa naţională masculină de rugby a României a zdrobit Spania, scor 32-6, într-un meci din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor şi a obţinut, matematic, calificarea la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, din Anglia. Prima repriză a fost una dintre cele mai echilibrate din istoria confruntărilor româno-iberice, Spania jucându-şi pe Cluj Arena una dintre ultimele şanse de calificare în Anglia.

Florin Vlaicu a pus primele puncte pe tabela de marcaj, în minutul 7, din lovitură de pedeapsă, şi a mărit diferenţa prin acelaşi procedeu în minutul 20. Spania avea să reducă din diferenţă două minute mai târziu, prin Malie Charlie, tot din lovitură de pedeapsă.

În ultimele secvenţe de joc Stejarii obţin un eseu de penalitate, transformat de acelaşi Vlaicu, iar scorul la pauză a fost 13-3. Partea a doua a meciului a fost un galop de sănătate pentru România, care a presat constant şi a înscris alte trei eseuri, prin Calafeteanu şi Ionuţ Dumitru, de două ori.

Pentru Spania a reuşit doar să reducă din diferenţă decarul Malie Charlie. Scor final România – Spania 32-6 şi Stejarii obţin a opta calificare consecutivă la Cupa Mondială, din tot atâtea ediţii organizate. O notă specială pentru cei aproximativ 8.000 de suporteri din tribune care au împins de la spate echipa antrenată de Lynn Howels.

Indiferent de rezultatele care se vor înregistra în următoarele meciuri din Cupa Europeană a Naţiunilor, România nu mai poate rata prezenţa la Cupa Mondială, singura necunoscută fiind poziţia de pe care vor obţine calificarea.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=368]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu