Rugby / România, a doua în Cupa Europeană a Naţiunilor

"Stejarii" au pierdut "finala" CEN cu Georgia şi au terminat competiţia pe poziţia a II-a astfel că, la Cupa Mondială vor evolua în grupă cu Franţa, Irlanda şi Italia / FOTO: Dan Bodea

Echipa naţională de rugby a României a pierdut categoric „finala” Cupei Europene a Naţiunilor, scor 9-22, în faţa Georgiei. Meciul s-a disputat la Tibilisi în faţa a 25.000 de spectatori şi a fost la discreţia georgienilor care au fost superiori „Stejarilor” la toate capitolele. Gazdele şi-au adjudecat cu această victorie şi trofeul „Antim Ivireanul”, care răsplăteşte învingătoarea dintre „Stejari” şi „Lelos”, porecla georgienilor.

Rugnyştii tricolori au început bine meciul de la Tbilisi şi în minutul 3 conduceau cu 3-0, după o lovitură de pedeapsă marcată de Florin Vlaicu. Gazdele au egalat după doar patru minute, tot din lovitură de pedeapsă. Vlaicu, din lovitură de penalitate de la peste 50 de metri, a readus echipa României în avantaj, în minutul 13, tot el majorând diferenţa şase minute mai târziu, tot din lovitură de pedeapsă, acestea fiind şi ultimele puncte ale „Stejarilor”.

Georgia a reacţionat imediat şi a redus din diferenţă prin Kvirikaşvili, după care gazdele au înscris un eseu prin Zirakaşvili, transformat de acelaşi Kvirikaşvili şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 13-9. Cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 16-9 în favoarea gazdelor.

În partea a doua a meciului Georgia a mai punctat prin două lovituri de pedeapsă şi s-a impus cu 22-9, cucerind ediţia 2013/2014 a Cupei Europene a Naţiunilor. Graţie acestei victorii Georgia va evolua în grupa C a Cupei Mondiale de anul viitor, alături de campioana mondială, Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi o echipă din Africa, cel mai probabil Namibia. “Stejarii” vor face parte din grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

Distribuie:

Postaţi un comentariu