Rugby / Pe “Stejari” nu i-a doborât viscolul

Echipa naţională de rugby a României pregăteşte la Cluj debutul în 2014, contra Portugaliei, meci găzduit de Cluj Arena

Echipa naţională de rugby a României a ajuns sâmbătă noaptea la Cluj, cu o întârziere de aproximativ 4 ore faţă de programul stabilit iniţial. Aeronava cu care a făcut deplasarea a fost reţinută la sol, la Bucureşti, din cauza condiţiilor meteorologice improprii pentru efectuarea zborului.

Duminică dimineaţa însă, “Stejarii” au efectuat primul antrenament la Cluj, din cadrul programului de pregătire a meciurilor din Cupa Europeană a Naţiunilor (CEN), cu Portugalia, programat în 1 februarie, respectiv cu Spania, din 22 februarie, ambele partide fiind găzduite în premieră de Cluj Arena.

În cazul în care România va câştiga CEN, se va califica la turneul final al Cupei Mondiale din Anglia, de pe prima poziţie ca “Europa 1” şi va fi repartizată în grupa C, alături campioana mondială, Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi de o echipă din Africa, cel mai probabil Namibia.

Dacă “Stejarii” se vor clasa pe locul 2 în CEN, vor intra în grupele Cupei Mondiale de pe poziţia “Europa 2”, urmând să facă parte din grupa D, alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

“Pentru noi este o onoare că am reuşit să aducem echipa naţională la Cluj şi am avut grijă să beneficieze de cele mai bune condiţii de pregătire. Este şi anul în care echipa de rugby <U> Cluj împlineşte 65 de ani de activitate şi am ţinut să le oferim suporterilor noştri şi ai rugbyului din Ardeal şansa de a fi alături de echipa naţională în drumul spre turneul final al Cupei Mondiale. Pe parcursul acestei săptămâni vom organiza o serie de evenimente prin care să-i apropiem şi mai mult pe suporteri de echipa României”, a declarat managerul echipei ”U” Cluj, Lorin Cantor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu