Rugby / Pas cu pas spre topul SuperLigii

Oficialii echipei de rugby "U" Cluj şi-au prezentat obiectivele pentru noul sezon al SuperLigii Naţionale

Rugbyştii de la “U” Cluj debutează la finalul acestei săptămâni în SuperLiga Naţională, ediţia 2014, la Bucureşti, unde va întâlni pe Steaua.După o perioadă de pregătire caracterizată de antrenorii Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu ca fiind una foarte bună, universitarii aşteaptă meciul cu roş-albaştrii din Ghencea cu interes maxim. Steaua este singura echipă de rugby din România pe terenul căreia alb-negrii nu s-au impus niciodată.

“De doi ani construim o echipă competitivă la Cluj şi an de an am reuşit să facem paşi importanţi spre obiectivul pe care ni l-am propus la startul acestui priect, să fim o echipă de top în SuperLigă. Avem un lot bun, tânăr şi chiar le-am spus băieţilor că această generaţie poate să scrie o pagină importantă de istorie în rugbyul românesc, să învingem Steaua, singura echipă pe terenul căreia nu am câştigat niciodată dar, pentru a realiza acest lucru trebuie să fim concentraţi, modeşti, trebuie să muncim mult şi cu folos”, a spus Bogdan Cantor.

Antrenorul Universităţii a adăugat că obiectivele echipei clujene sunt accederea în primele patru formaţii din SuperLigă şi calificarea, cel puţin, în finala Cupei României.

“Acest sezon se va desfăşura într-un format nou şi cred că va fi unul foarte echilibrat, poate cel mai echilibrat din ultimii ani. Ne-am propus să avem un campionat mai bun decât cel precedent însă, va fi foarte greu pentru că toate echipele s-au întărit. Obiectivul este îndrăzneţ, ştim acest lucru, dar ni-l asumăm şi vom munci să-l îndeplinim. Un obiectiv secundar, dar la fel de important pentru mine şi Teo (Ioan Teodorescu n.a.), este de a da cel puţin 5 jucători la echipa naţională a României. Am făcut o tranziţie de jucători şi trebuie să avem răbdare şi noi şi suporterii şi cei care finanţează această echipă, pentru a omogeniza lotul. Cel mai înalt nivel de formă îl vom atinge cu siguranţă în partea a doua a sezonului, în retur”, a mai spus Cantor.

În pauza competiţională “U” Cluj a transferat nu mai puţin de şase jucători, patru de la Poli Agro Iaşi – Ionuţ Simion, Nicu Manolachi, Andrei Nistro şi Nicu Ignea, un internaţional namibian, Mc Grath Van Vyk şi un francez, Ange Rocchesani. Lor li s-au adăugat 5 juniori care se vor pregăti alături de prima echipă, pentru a fi integraţi în cel mai scurt timp. “U” Cluj va disputa primul meci al noului sezon duminică, 30 martie, în deplasare la Steaua Bucureşti, de la ora 11.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu