Rugby / Înfrângere nedreaptă pentru ”U” în SuperLigă

Ionuţ Dimofte (foto, la balon) a înscris singurul eseu al meciului dintre "U" Cluj şi Farul Constanţa / FOTO: Dan Bodea

Rugbyştii de la Universitatea Cluj au pierdut meciul cu Farul Constanţa, scor 7-9, în cea de a doua etapă a SuperLigii Naţionale, la capătul unei partide spectaculoase în care universitarii au excelat în apărare dar, au avut ghinion în faţa unei formaţii care şi-a fixat ca obiectiv cucerirea titlului naţional în actuala ediţie de campionat.

În prima repriză „marinarii” au fost cei care au controlat jocul însă, determinarea alb-negrilor, în special pe faza de apărare, a făcut ca scorul să nu ia proporţii. Două lovituri de pedeapsă transformat de internaţionalul Florin Vlaicu au dus scorul la 6-0 după primele 40 de minute de joc. În repriza secundă rugbyştii Universităţii au fost cei care au pus presiune pe adversar.

Ionuţ Dimofte a culcat balonul în terenul de ţintî al dobrogenilor şi tot el a transformat ducându-şi echipa în avantaj, scor 7-6. Schimbările celor doi antrenori (Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu) s-au simţit şi jocul universitarilor curgea excelent spre o primă surpriză în actuala ediţie a SuperLigii. Ploaia şi rafalele de vânt au redirecţionat însă punctele spre Constanţa.

Ionuţ Dimofte a ratat două lovituri de pedeapsă. Vlaicu însă, a reuşit o transformare şi Farul a trecut din nou în avantaj. Finalul înfruntării ia găsit tot pe clujeni în ofensivă, căutând al doilea eseu. Arbitru întâlnirii a dictat lovitură de pedeapsă pentru ”U” cu doar 20 de secunde înainte de sfârşitul timpului regulamentar de joc şi Nicu Ignea a fost desemnat să trimită „la beţe”.

O nouă rafală de vânt „dărâmă” balonul şi clipele de suspans se prelungeau. A urmat execuţia şi puţinii spectatorii prezenţi în tribune jubilau însă, fanioanele arbitrilor asistenţi au rămas jos, semn că balonul nu a trecut printre buturi, iar scorul a rămas 9-7 în favoarea Farului.

Este a doua înfrângere pentru ”U”, din tot atâtea meciuri disputate în acest start de sezon, dar jocul universitarilor prinde contur, echipa arată bine şi adversarii încep să înţeleagă că alb-negri sunt o grupare robustă pe care nu poţi să o tratezi de sus. La sfârşitul săptămânii viitoare Universitatea va evolua în deplasare, la CSM Bucureşti, echipă învinsă în etapa inaugurală chiar de Farul Constanţa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu