Rugby / Demostene Şofron a lansat “U” Cluj Rugby 65 – Tradiție și performanță

Jurnalistul clujean Demostene Şofron a lansat cartea "U" Cluj Rugby 65 – Tradiție și performanță, cu ocazia aniversării a 65 de ani de activitate a echipei universitare / Foto: Dan Bodea

Jurnalistul Demostene Șofron, unul dintre veteranii presei sportive clujene, a lansat, joi, volumul “U” Cluj Rugby 65 – Tradiție și performanță, un omagiu adus echipei masculine de rugby ”U” Cluj. Evenimentul a avut loc în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 65 de ani de activitate a echipei universitare, fostă vicecampioană a României și de două ori câștigătoare a Cupei României.

În demersul său Demostene Șofron a fost sprijinit de fotoreporterii Dan Bodea (Transilvania Reporter) și Silviu Cristea (fotograf freelancer), fotografiile celor doi ilustrând volumul aniversar. „Iubesc sportul şi Clubul Sportiv Universitatea. În viaţa mea am asistat la cele mai importante momente din istoria acestei echipe, am suferit şi m-am bucurat pentru realizările acestor băieţi minunaţi. Am scris această carte cu multă emoţie, conştient că duc mai departe munca începută de profesorul Gheorghe Bodea.

Rescriind această carte şi actualizândo, m-am gândit la istoria de aproape 100 de ani a clubului Universitatea. Noi, ziariştii avem o obligaţie morală de a-i păstra vii în memoria noastră şi a suporterilor pe cei care au făcut performanţă în toate secţiile şi disciplinele clubului Universitatea Cluj. Tocmai din acest motiv cred cu tărie că <U> Cluj are nevoie de o istorie proprie, nu de un almanah, ci de cărţi cu povestea fiecărei secţii”, a punctat Demostene Şofron în cuvântarea sa din cadrul evenimentului de lansare a cărţii “U” Cluj Rugby 65 – Tradiție și performanță.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu