UPDATE Rugby / CSM Știința Baia Mare a pierdut finala SuperLigii Naționale

Știința Baia Mare a luptat până la capăt în finala SupwerLigii Naționale de rugby, dar au pierdut pentru a doua oară consecutiv trofeul / FOTO www.frr.ro/facebook

Ştiinţa Baia Mare a pierdut, scor 19-25, finala SuperLigii Naţionale de rugby, în faţa formaţiei RCMUV Timişoara. La finalul partidei antrenorul maramureşenilor, Eugen Apjok a declarat: “Din păcate am greşit mai mult decât adversarul şi într-o finală orice greşeală te poate costa titlul naţional. Dar, îmi felicit echipa, băieţii s-au mobilizat, au jucat a cincea finală consecutivă şi acest lucru nu e uşor de realizat pentru nimeni. Doare acest eşec, dar mai avem un obiectiv de realizat, Cupa României”.

La rândul său Ionuţ Pop a spus: “Greşelile ne-au costat al doilea titlu. Timişoara nu ne-a surprins cu nimic, dar au ştiut să profite ori de câte ori au avut ocazia”.

Poate cel mai bun produs al şcolii de rugby a Universităţii Cluj, Csaba Gall, acum component al Ştiinţaei Baia Mare a fost şi mai tranşant: “Le-am făcut cadou acest titlu timişorenilor. Nu l.au câştigat ei, l-am pierdut noi cu fiecare lovitură de pedeapsă pe care le-am oferit-o. Ei au luat titlul, noi rămân em cu amintirea acestui meci în care suporterii noştrii au străbătut o ţară întreagă şi au cântat fantastic pe tot parcursul meciului. Le mulţumim şi avem o datorie morală să cucerim Cupa României, pentru că au demosntrat că 7 sau opt sute de kilometrii nu reprezintă pentru ei un obstacol, să fie alături de noi şi să ne susţină aşa cum au făcut-o”.

Rugby-iștii de la CSM Ştiința Baia Mare au fost învinși, sâmbătă seară, cu scorul de 25-19, de RCMUV Timișoara și au ratat cucerirea unui nou titlu național în SuperLiga de rugby masculin. Bănățenii au început fulimnant partida și a culcat balonul în terenul de țintă al maramureșenilor la puține minute de la primul fluier al jocului.

Apoi cele două combatante, care au disputat și precedenta finală, au prestat un joc echilibrat, cu o nouă rabufnire pe final de primă repriză pentru galben-albaștrii din Timișoara care au marcat un eseu de toată frumusețea, după o cursă de mai bine de 50 de metri și au intrat la cabine la adăpostul unui scor mai mult decât favorabil (19-9).

”Zimbrii” băimăreni au revenit și au pus stăpânire pe joc. Au marcat, și-au calculat fiecare atac și s-au apropiat la 19-25 pe final de joc, punând o presiune extraordinară pe adversari. Bănățenii au rezistat eoric și s-au încununat pentru a douoa oară consecutiv campioni ai țării. Rămâi pe Transilvania Reporter pentru declarații la cald.

Distribuie:

Postaţi un comentariu