Rugbiştii, cu burta pe carte

Rugby-iștii de la Știința Baia Mare au avut cea mai mare medie a notelor obținute la testul dat de FRR/ FOTO: Tania Purcaru

Toate cele şapte echipe din SuperLiga națională de rugby au participat la a doua examinare teoretică obligatorie, examen coordonat de Comisia Centrala de Arbitri a Federaţiei Române de Rugby. Sportivii au avut de răspuns la 14 întrebări tip grilă, cu variante multiple.Deşi de dificultate medie, testele au pus mici probleme “elevilor”.

 

Chiar dacă marea lor majoritate s-a descurcat onorabil, niciun rugbyst nu a reuşit să obţină punctajul maxim posibil. Cea mai bună performanţă a avut-o unul dintre jucătorii Universităţii Cluj, Ionuţ Mazăre, care a reuşit să obţină un punctaj total de 11.8. De menţionat sunt şi prestaţiile unor jucători străini precum Ian Peters şi Otar Turashvili, care au făcut faţă cu brio testului.

 

Cunoştinţele teoretice ale echipelor s-au dovedit destul de omogene ca nivel. Astfel, media cea mai mare a fost obţinuta de rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare. Elevii lui Eugen Apjok au obţinut o medie de 7.81 puncte, băimărenilor urmându-le cei de la Steaua cu 7.5. Pe poziţia a treia s-au clasat jucătorii de la Universitatea Cluj, care i-au depăşit cu doar trei sutimi pe cei de la CSM Bucureşti Olimpia, clujenii obţinând o medie de 7.15, iar selecţionata municipal de 7.12.

 

Jucătorii RCMUV Timişoara au fost notaţi cu o medie de 6.91, pe ultimele două poziţii situându-se Dinamo cu 6.61 şi Farul Constanţa cu 6.44 puncte. Testarea teoretică se vrea a fi un exerciţiu util nu doar pentru constatarea nivelului cunoştinţelor echipelor din SuperLiga CEC, ci mai ales pentru identificarea lipsurilor care trebuie remediate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu