România visează la titlul european

Conduse din teren de Cristina Laslo (”U” Alexandrion) ”Tricolorele mici” încep cursa de calificare la Campionatul European din Kosovo / Foto: Dan Bodea

Echipa naţională feminină de handbal tineret a României va juca la sfârşitul acestei săptămâni, la Roman, în turneul de calificare la Campionatul European, programat în vară şi găzduit de Spania. România face parte din grupa 3 de calificare alături de Slovacia, Serbia şi Kosovo.

Primele doua clasate la finalul competiţiei vor obtine biletele pentru turneul final. Componentele generaţiei 1996/1997, campioane mondiale de junioare anul trecut în august, au rămas în mare parte în aceeaşi formulă, din care nu lipseşte centrul Cristina Laslo, de la Universitatea Alexandrion Cluj. Romania va disputa primul meci, vineri, de la ora 19.00, în compania Slovaciei, apoi cu Serbia, sâmbătă, de la ora 17.00 şi cu Kosovo, duminică, de la ora 17:00.

În frunte cu vedeta echipei naţionale, Cristina Laslo, „Tricolorele mici” speră să îşi respecte blazonul şi să lupte în vară pentru o nouă medalie la Campionatul European de tineret din Spania. România are în palmares două medalii de aur la această categorie de vârstă, cucerite în 1998 şi în 2000, şi una de bronz cucerită în 2007.

Interesant este faptul că România se înfruntă cu Serbia pentru calificări la turneele finale atât la tineret, cât şi la senioare. In iunie, Cristina Neagu şi colegele de la lotul naţional se duelează cu Serbia, vicecampioana mondială, în barajul pentru Campionatul Mondial de la sfârşitul acestui an.

Distribuie:

Postaţi un comentariu