România, victorie în Croația! Nandor Kuti, cel mai bun marcator

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de baschet a României a obținut o victorie pe cât de surprinzătoare, pe atât de importantă în cursa de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor. ”Tricolorii” s-au impus cu scorul de 58-56, și și-au mărit considerabil șansele de a accede în faza următoare a FIBA World Cup 2019 Qualifiers. Baschetbalistul campioanei U-BT Cluj-Napoca, Nandor Kuti, a fost cel mai bun marcator al României, în Croația, cu 16 puncte reușite. El a mai contribuit la succesul echipei noastre cu 4 recuperări ți 3 pase decisive.

”Tricolorii” au intrat bine în meci și au ținut ritmul cu echipa gazdă, reușind să încheie prima perioadă de joc la egalitate, scor 16-16. Sfertul al doilea a fost unul de coșmar pentru români. Trupa lui Zare Markovski a reușit să înscrie doar 5 puncte și a intrat la cabine la scorul de 28-21 în favoarea croaților. La reluare gazdele s-au distanțat la 12 puncte și au dat semnalul revenirii „Tricolorilor” în meci. Emil Cățe a reușit câteva capace de senzație și Croația a început să dea rateuri. Gazdele termină totuși în avantaj, și după sfertul al treilea (38-37), iar ultimele 10 minute de joc au fost decisive.

România a reușit să treacă în avantaj și, pe fondul unui final de meci tensionat, a știut să țină de rezultat obținând astfel, prima victorie în fața Croației. În urma acestei victorii România se situează pe poziția a doua a clasamentului grupei D, cu 5 puncte, unul mai puțin decât Italia, viitoarea adversară a ”Tricolorilor”. Meciul va avea loc, luni, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Primele trei clasate în fiecare din cele opt grupe se vor califica în faza următoare a preliminariilor.

Postaţi un comentariu