România / ”Tricolorii” mici, debut perfect în preliminarii

Alexandru Păun (foto, în centru) a marcat un gol și a dat o pasă de gol în victoria României (3-0) cu Armenia din preliminariile Euro 2017

Echipa națională de tineret a României (U21) a debutat cu victorie în preliminariile Euro 2017. Reprezentativa pregătită de tehnicianul clujean Cristian Dulca a învins la scor de neprezentare (3-0) selecționata Armeniei, într-un meci disputat la Târgu Mureș. Unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de către selecționerul Dulca, Alexandru Păun a fost omul meciului.

Mijlocașul CFR-ului a fost aproape să deschidă scorul încă din minutul 2, dar a șutat puțin pe lângă poartă, după care a pasat decisiv pentru atacantul lui Inter Milano, George Pușcaș, iar bihoreanul a deschis scorul în minutul 16. Păun nu a mai ratat ținta în minutul 32, când a recepționat o centrare a lui Filip, a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a tras plasat în colțul din stânga portarului.

Scorul final al partidei de la Târgu Mureş a fost stabilit în minutele adiționale, când Florin Tănase a înscris elegant, după ce a driblat și portarul. Pentru Cristi Dulca, meciul cu Armenia a reprezentat debutul său oficial în calitate de selecționer al echipei naționale de tineret. ”În primul rând acest rezultat ne dă încredere pentru meciurile viitoare. Mă bucur că am început cu dreptul, chiar dacă jocul pe alocuri nu m-a mulţumit.

Am avut şi un teren foarte greu, am avut şi 16 zile de cantonament şi nu a fost uşor să rămânem conectaţi şi concentraţi pentru acest debut de campanie”, a declarat Dulca la finalul partidei. Următorul meci al naţionalei de tineret a României va avea loc la 4 septembrie, pe teren propriu, împotriva formaţiei Bulgariei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu