România / Cerşetorii autointitulaţi „prinţi”

Componenţii echipei naţionale de fotbal a României ratează calificare după calificare, dar cer prime uriaşe

Echipa naţională de fotbal a României ratează calificare după calificare, dar jucătorii cer prime uriaşe pentru o ipotetică prezenţă la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2016. 150.000 de euro de jucător a fost prima ofertă a FRF, pentru calificarea în Franţa. Fotbaliştii cer însă mai mult. Marica şi compania s-au simţit jigniţi de bonusul oferit de Federaţia Română de Fotbal (FRF) pentru o eventuală calificare la turneul final din Franţa.

150.000 de euro este însă, o primă prea mică pentru actualii componenţi ai echipei naţionale a României care nu au mai obţinut o calificare la Euro sau la Cupa Mondială de mai bine de 16 ani. Fost internaţional şi actual antrenor al echipei Arieşul Turda, Adrian Matei, nu vede cu ochi buni atitudinea „tricolorilor”.

„Nu-i normal, eu cred că aici federaţia ar trebui să spună bine, atât aveţi. Vreţi bine, nu vreţi nu mai veniţi la echipa naţională punct. Să te țigăneşti cu federaţia nu o văd frumos pentru că uite se aude, vine în presă şi deja e o etichetă neagră asupra echipei naţionale. Că poţi să zici va bătut Grecia şi voi vreţi bani bă?”, a punctat fostul internaţional al României, Adrian Matei.

Cel mai galonat fotbalist din lotul lui Victor Piţurcă, Răzvan Raţ se simte împlinit din punct de vedere material şi spune că oricare ar fi prima aceasta este mai puţin importantă. Fundaşul tricolorilor recunoaşte însă, că un bonus consistent ar fi o motivaţie suplimentară pentru colegii lui mai tineri.

„Prime au existat tot timpul, problema e că n-am putut noi să le luăm. Pentru mine cel puţin şi cred că şi pentru ceilalţi este o motivaţie suplimentară, dar personal nu mă gândesc la această primă”, a spus Raţ. Bonusul de 150.000 de euro de jucător, pentru calificarea la Euro 2016 este cel mai mare oferit vreodată de FRF. În 2008, la ultimul turneu final la care România a fost prezentă, europeanul găzduit de Austria şi Elveţia, tricolorii au încasat câte 100 de mii de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu