România – Belgia 3-3, după o revenire spectaculoasă a micilor ”Tricolori”

Foto: Dan Bodea

Echipele naționale de tineret ale României și Belgiei au făcut spectacol pe arena Dr Constantin Rădulescu. Cele două reprezentative, ambele calificate la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Italia, au lăsat garda jos încă din debutul întâlnirii și au arătat că își merită locul între cele mai bune echipe U21 ale continentului. Oaspeții au avut prima ocazie în minutul 10, dar Schrjvers nu l-a surprins pe Radu.

Fotbaliștii selecționerului Mirel Rădoi nu s-au lăsat intimidați și au ripostat. După câteva încercări dejucate de defensiva belgiană, Petre a încercat o execuție spectaculoasă, dar lobul său a rămas fără efect pe tabela de marcaj. Fundașul Cools a deschis scorul cu un șut frumos de la marginea careului (min. 35). Finalul primei reprize a aparținut ”Tricolorilor care au reușit să restabilească egalitatea în minutul 45+2 prin Denis Drăguș, de la punctul cu var.

Debutul reprizei a doua le-a aparținut oaspeților care s-au descătușat și au trecut în avantaj în minutul 56, prin Leya Iseka. Două minute mai târziu Mbenzaa dus scorul la 3-1 pentru Belgia. Florinel Coman a încercat un răspuns rapid, dar a fost blocat de portarul advers. România a preluat controlul partidei și a căutat soluții pentru a schimba soarta întâlnirii. Până la urmă au venit și golurile. Abia intrat pe teren Darius Olaru a redus din diferență în minutul 90, iar câteva zeci de secunde mai târziu Ciobanu a stabilit scorul final cu un șut din interiorul careului. S-a terminat 3-3 la capătul unui meci în care trebuie apreciat spiritul de luptă a micilor ”Tricolori”, care au reușit să revină de două ori pe tabelă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu