România, obligată să bată la cinci goluri Estonia!

Foto: uefa.com

15 ani au trecut de la ultima prezenţă a României la un turneu final de Campionat Mondial. Atunci, „tricolorii” reuşeau să ajungă până în optimi, fiind eliminaţi de Croaţia, cu 0-1.

Pentru a merge la baraj, „tricolorii” trebuie să învingă Estonia, iar Turcia să nu câştige partida cu Olanda de la Istanbul. În cazul în care cele două reprezentative vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face la golaveraj. În acest moment, România are +4, iar Turcia +9.

„E o presiune formidabilă”

[stextbox id=”custom” caption=”CLASAMENT GRUPA D:”]1. Olanda         25p    Gol. +27
2. Turcia          16p    Gol. +9
3. România     16p    Gol. +5
4. Ungaria       14p    Gol. -3
5. Estonia        7p      Gol. -12
6. Andorra      0p      Gol. -28[/stextbox]

Victor Piţurcă va opera mai multe modificări în primul 11 faţă de meciul cu Andorra. Selecţionerul speră ca fotbaliştii pe care va miza să facă diferenţa pe teren. „Avem doar varianta victoriei şi aşa am şi pregătit jocul. Sper să reuşim să câştigăm de o manieră în care să nu avem emoţii. Dacă vor fi şi goluri multe, va fi foarte bine. Asta ar însemna însă să fructificăm măcar 90 la sută din ocaziile pe care le avem, pentru că în meciul cu Andorra am concretizat doar 70 la sută. Acum însă alta e valoarea Estoniei, să câştigăm noi şi apoi rămâne să vedem ce se întâmplă în Turcia. Sunt emoţii, normal, e şi o presiune formidabilă, indiferent dacă încerci să nu te gândeşti. Până la urmă e o muncă de doi ani şi jumătate şi ar fi bine să se concretizeze cu o calificare la baraj”, a subliniat Victor Piţurcă.

Raţ: „Ne-am creat singuri probleme”

Răzvan Raţ va fi aruncat în luptă încă din primul minut. Fundaşul lui West Ham United va purta şi banderola de căpitan în absenţa lui Vlad Chiricheş, suspendat. „Ne-am creat singuri probleme, pentru că am pierdut puncte importante în Ungaria şi acasă cu Turcia… Era altă poveste dacă aveam cel puțin două puncte în plus din cele două meciuri. Cred că important este să câștigăm cu Estonia. Orice se poate întâmpla: să înscriem cinci goluri sau chiar să fim conduși. Fotbalul de aia e și frumos, pentru că niciodată nu ști dinainte rezultatul. Ar trebui să avem bine puse la punct ideile noastre, pentru că indiferent cine ar fi în fața noastră, ar trebui să se teamă, noi ar trebui să inspirăm teamă”, a punctat Raţ, care aşteaptă sprijin şi din partea fanilor naţionalei. „Aș vrea să fie cât mai mulți oameni în tribună, avem nevoie de suportul lor. Probabil vor sta mulți acasă să se uite la meciul Turciei cu Olanda”, a susţinut fundaşul.

Mobilizare generală la turci

Otomanii îşi ascut cu mare atenţie săbiile pentru duelul cu „portocala mecanică”. Turcii nici nu concep să piardă meciul şi inclusiv calificarea la baraj. „Avem nevoie de susţinerea a peste 50.000 de fani şi avem nevoie de gândurile lor bune şi rugăciunile lor. A fost esenţial să câştigăm trei puncte cu Estonia. Dacă vom merge în Brazilia, vom merge împreună. Aceasta este echipa unei naţiuni, iar acest lucru se aplică şi la victorii şi la înfrângeri. Ultima oprire în călătoria noastră este jocul cu Olanda, dar sperăm să ne continuăm drumul, să ajungem la baraj. Meciul cu Olanda este unul dintre cele mai importante din istoria fotbalului turc. Jucătorii mei sunt pregătiţi, nimeni nu ar trebui să se îngrijoreze în această privinţă”, a fost mesajul de luptă al lui Fatih Terim.

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu – Măţel, Găman, Goian, Raţ – Lazăr, Bourceanu – Torje (Maxim), Stancu, Tănase – Marica

Distribuie:

Postaţi un comentariu