România – Angola, ultimul test înainte de mondiale

Eliza Buceschi va participa alături de echipa naţională a României la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin

Echipa naţională feminină de handbal a României joacă, miercuri, la Timişoara, în compania Angolei, ultimul meci test înainte de participarea la turneul final al Campionatului Mondial găzduit de Serbia, care va debuta la sfârşitul acestei săptămâni. „Tricolorele” au mai disputat două partide amicale, la sfârşitul săptămânii, în compania Japoniei şi a Franţei.

Buceschi convocată de urgenţă
Rezultatele înregistrate de România la turneul din Franţa, 23-18 cu Japonia, respectiv 22-27 cu gazdele turneului, l-au determinat pe selecţionerul Gheorghe Tadici să o convoace de urgenţă pe Eliza Buceschi de la HCM Baia Mare. Iniţial handbalista fusese lăsată în afara lotului din cauza unor probleme medicale.

Sportiva a suferit o fractură de metatarsiene în luna octombrie, dar a revenit pe teren în luna noiembrie pentru a-şi ajuta echipa în confruntările cu Corona Braşov din Liga Naţională şi cu Gyor în Liga Campionilor. De mai bine de o săptămână sportiva se pregăteşte normal alături de colegele ei de la HCM Baia Mare.

Luni dimineaţa s-a prezentat la Centrul de Medicină Sportivă de la Bucureşti pentru un ultim control de specialitate, iar după amiază s-a prezentat în cantonamentul echipei naţionale, de la Timişoara.

Eliza Buceschi este a cincea jucătoare de la vicecampioana HCM Baia Mare care face parte din lotul selecţionat de Gheorghe Tadici pentru mondialul din Serbia, după portarul Paula Ungureanu, extremele Ada Nechita şi Luciana Marin şi interul Aneta Pârvuţ.

Băimărencele duc greul la naţională
Ultimele două meciuri test ale României, cele disputate în Franţa, au scos în evidenţă forma bună pe care o traversează jucătoarele de la HCM Baia Mare. În partida cu Japonia Paula Ungureanu a închis foarte bine poarta echipei noastre şi, prin cele 13 intervenţii bune, a demonstrat încă o dată că este prima opţiune pentru postul de portar la echipa naţională.

În aceaşi partidă Luciana Marin a fost cea mai importantă marcatoare a României cu 5 goluri reuşite. În faţa niponelor Ada Nechita a marcat şi ea două goluri, iar Aneta Pârvuţ a fost extrem de bătăioasă pe linia de 9 metri chiar dacă nu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor.

În finala turneului România a cedat în faţa Franţei, gazda competiţiei, cu scorul de 22-27 însă, şi de această dată maramureşencele au fot cele care s-au evidenţiat. În poartă selecţionerul Tadici le-a rotit pe toate cele trei jucătoare, Paula Ungureanu, Denisa Dedu şi Mirela Paşca, de aici şi numărul mare de goluri încasate de „tricolore”.

Pe faza ofensivă extremele HCM-ului au fost irezistibile, Luciana marin fiind şi de această dată principala marcatoare a României, cu şase reuşite, fiind urmată în topul celor mai prolifice jucătoare de Ada Nechita care a punctat de cinci ori împotriva Franţei. În acest ultim test Aneta Pârvuţ nu a fost utilizată de antrenorul Tadici.

După meciul cu Angola lotul echipei naţionale va pleca în Serbia unde, în perioada 7-22 decembrie va avea loc turneul final al Campionatului Mondial, ajuns la cea de a XXI-a editie. La această competiţie, româncele au fost repartizate în grupa D, alături de reprezentativele similare ale Tunisiei, Australiei, Germaniei, Ungariei şi Cehiei. Toate partidele din această grupă se vor disputa la Novi Sad.

România va intra în competiţie, sâmbătă, când va întâlni Tunisia. “Tricolorele” au în palmares un titlu mondial cucerit în 1962 şi două medalii de argint cucerite în 1973 şi în 2005, ultima dintre acestea tot cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică. La ultima ediţie a Campionatului Mondial echipa României s-a clasat pe un mediocru loc 13.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Daniel says:

    Sper sa facem un turneu memorabil in Serbia

Postaţi un comentariu