România a surclasat Grecia și visează la Euro

România a învins Grecia cu 4-0, la Cluj-Napoca, într-un meci din faza grupelor de calificare la Euro 2017 și va disputa baraj cu Portugalia pentru a fi prezentă anul viitor în Olanda / Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de fotbal a României a câștigat cu scorul de 4-0 meciul cu prima reprezentativă a Greciei, dar golaverajul nu a fost suficient pentru ca”Tricolorele” pregătite de Mirel Albon să obțină calificarea directă la turneul final al Campionatului European. Româncele au abordat perfect înfruntarea cu Grecia, ultima din faza grupelor și au deschis scorul încă din minutul 5, prin Lunca.

În minutul 16 Maria Ficzay a dublat avantajul României și a stabilit în același timp și scorul primei reprize. La pauză staful echipei naționale a găsit modalitatea ideală de a motiva fotbalistele ”Tricolore” pentru partea a doua a meciului. Ștefania Vătafu a marcat golul de 3-0 destul de târziu, în minutul 76, după care, trei minute mai târziu Bâtea a marcat cel de al patrulea gol al României.

În ciuda rezultatului foarte bun, echipa națională feminină a României va trebui să dispute un meci de baraj pentru a se califica la turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor, găzduit de Olanda. Adversara României în barajul de calificare va fi Portugalia. Dubla dintre cele două reprezentative este programată în datele de 17, respectiv 25 octombrie. De reținut că meciul de pe teren propriu va fi găzduit tot de Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu