România a surclasat Armenia în preliminariile CM

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României a învins cu scorul de 5-0 prima reprezentativă a Armeniei, într-un meci din cadrul etapei a doua a grupei E, din preliminariile pentru Cupa Mondială 2018 și împarte podiumul clasamentului grupei cu Muntenegru și Polonia, toate cele trei echipe acumulând câte 4 puncte în două jocuri. La Yerevan ”Tricolorii” au deschis scorul încă din minutul 4, prin Bogdan Stancu, acesta reușind să transforme o lovitură de la 11 metri acordată după un henț al lui Malakyan.

Pentru gestul său fotbalistul armean a primit și cartonașul roșu, România având astfel, un om în plus pe teren încă din debutul partidei. În minutul 10 al jocului Nicolae Stanciu l-a deschis perfect în careu pe Adi Popa, iar extrema Stelei și a echipei naționale a dublat avantajul ”Tricolorilor”. Debutant în tricolul naționalei, Răzvan Marin a marcat pentru 3-0, iar Stanicu și-a desăvârșit evoluția aproape perfectă din prima repriză, cu un gol marcat în mintul 29.

La adăpostul scorului de 4-0 au intrat românii la cabine, iar la revenirea pe teren au continuat să pună presiune pe poarta lui Blegaryan, dar au mai înscris o singură dată, în minutul 59 prin Alexandru Chipciu. Succesul din Armenia este primul pentru Cristoph Daum în calitate de selecționer. Pentru România urmează meciul cu Kazahstan, programat, marți, la Astana. Cu patru puncte după două meciuri, România este la egalitate de puncte în clasamentul grupei E, cu Polonia și Muntenegru, aceasta din urmă învingătoare cu 5-0 în fața Kazahstanului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu