România a pierdut în Olanda și e obligată să câștige la Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de baschet a României a fost depășită clar de Olanda, scor 77-52, într-un meci din etapa a cincea din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2019 Qualifiers. Într-o altă partidă din Grupa D, Croația s-a impus în deplasare în fața Italiei, cu scorul de 78-72, astfel că ultimul meci programat la Cluj-Napoca, în data de 1 iulie, de la ora 19:00, între România și Croația, devine capital pentru calificarea în faza următoare.

În Olnada, ”Tricolorii” au început promițător meciul și Orbeanu, respectiv Kuti și-au trecut rapid numele pe lista marcatorilor, scor 4-5 în min. 2. Gazdele au preluat inițiativa printr-un parțial de 11-2 și au închis sfertul cu un avantaj de zece lungimi, scor 22-12. Au urmat zece minute de totul sau nimic, în care miza jocului și-a pus vizibil amprenta pe evoluțiile ambelor echipe. România a compensat pe alocuri ineficacitatea ofensivă cu mai multe faze de apărare mobilă, astfel că scorul la pauza mare a fost de 33-24 în favoarea gazdelor.

La reluare, Olanda a preluat definitiv controlul jocului și s-a distanțat pe tabelă cu fiecare aruncare, speculând prompt atât ratările, cât mai ales greșelile de tehnică individuală din tabara tricoloră. Înfrângerea din Olanda împinge naționala României spre o misiune aproape imposibilă în ultima etapă, programată la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca, când vor primi replica naționalei Croației.

Iată cum arată clasamentul Grupei D înaintea ultimei runde:
1. Italia – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. Olanda – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
3. Romania – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri)
4. Croatia – 7 puncte (2 victorii, 3 infrangeri).

În faza următoare se califica primele trei echipe, astfel că România are doar varianta victoriei pentru a merge mai departe.

Postaţi un comentariu