România a învins Tunisia la Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de baschet masculin a României a obținut, sâmbătă, primul succes din seria partidelor de verificare înaintea participării la Eurobasket2017. Trupa antrenată de Marcel Țenter s-a impus cu scorul de 67-56, dar meciul nu a fost deloc la îndemâna ”Tricolorilor”. Echipa oaspete și-a adjudecat primul sfert cu scorul de 19-15 și l-a obligat pe tehnicianul clujean al echipei naționale să schimbe registrul tactic. 

Foto: Dan Bodea

După 18-13 în cel de al doilea parțial România a intrat la cabine în avantaj minim (33-32), dar a punctat decisiv la revenirea pe parchet când și-a adjudecat sfertul al treilea cu scorul de 23-10 și a făcut practic diferența în această confruntare. Ultimul sfert a fost câștigat de reprezentativa Tunisiei (11-14), dar nu a putut modifica decisiv tabela de marcaj, astfel că, România obține prima victorie în această perioadă de pregătiri, după eșecurile cu Portugalia și Estonia. 

Foto: Dan Bodea

Din naționala ”Tricoloră” s-a remarcat Vlad Moldoveanu cu 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, dar și noul component al campioanei U-BT Cluj, Giordan Watson, care a reușit 7 puncte și 4 pase decisive. Ceilalți clujeni din naționala României au marcat 8 puncte (Rolland Torok), respectiv 4 puncte Alexandru Olah. Următorul meci de verificare împotriva Tunisiei este programat să se desfășoare, duminică, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, de la ora 18:00.

Postaţi un comentariu