România a fost învinsă ca în curtea școlii la Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de baschet a României a pierdut cu scorul de 63-90 meciul contra Croației, ultimul din grupa a D a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de anul viitor. După un început de preliminarii fantastic, în care au învins Croația la ea acasă, ”Vulturii” și-au arătat treptat limitele și au terminat grupa pe ultima poziție a clasamentului.

În meciul din Sala Polivalentă Cluj-Napoca oaspeții au venit cu tripleta magică – Bojan Bogdanovic, Dario Saric și Ivica Zubac, jucători care evoluează în NBA și nu au lăsat nicio clipă impresia că s-ar putea ”împiedica” de naționala țării noastre. Doar pentru câteva momente suporterii au avut senzația că rezultatul din tur s-ar putea repeta în Polivalenta din Cluj.

Foto: Dan Bodea

A fost un fragil avantaj al României pe care Dario Saric și colegii lui l-au anulat imediat, ba chiar au fost ațâțați de ”obrăznicia” tricolorilor. România a contat în această înfruntare doar prin americanul de la U-BT, Giordan Watson. Acesta a marcat 20 de puncte, a reușit două recuperări și 8 pase decisive. În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obținută la Groningen de Olanda în fața Italiei, scor 81-66, clasamentul final al Grupei D arată astfel:

1. Italia – 10 puncte
2. Olanda – 9 puncte
3. Croația – 9 puncte
4. România – 8 puncte.

Primele trei vor continua drumul spre World Cup 2019 în vreme ce România, ultima clasată va începe în toamnă drumul spre EuroBasket 2021.

Distribuie:

Postaţi un comentariu