România a făcut instrucție cu Croația la Euro

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal a României a câștigat fără emoții meciul cu reprezentativa Croației, scor 31-26, în ultimul meci din prima fază a grupelor, la turneul final al Campionatului European ce se desfășoară în Suedia. Cristina Neagu a deschis scorul cu o torpilă, iar până la finalul partidei, cea mai bună jucătoare a lumii avea să mai înscrie de încă 9 ori.

Și totuși, în primele 10 minute croatele au fost mai inspirate, reușind să se distanțeze la un moment dat la trei goluri (3-6), după care ”Tricolorele” au defilat până la final. La pauză a fost 15-13, dar în actul secund România a forțat exact atât cât a fost nevoie pentru a se desprinde în două rânduri, la 7 goluri. La finalul jocului Cirstina Neagu a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare a meciului.

Cu două victorii România s-a calificat în grupele principale ale competiției. Repartizată în grupa a II-a, România va întâlni Norvegia, Danemarca, Cehia, Rusia și Ungaria, aceasta din urmă fiind primul adversar al ”Tricolorelor”, în cea de a doua fază a europenelor. Meciul România – Ungaria se va disputa duminică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu