România a cedat greu, Watson printre remarcați

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de baschet a României a pierdut cu scorul de 70-75 meciul cu Italia, la debutul în campania de calificare la Cupa Mondială (FIBA Basketball World Cup 2019). Cu o echipă extrem de tânără (șase jucători sub 20 de ani), naționala României nu a reușit să facă față experimentaților jucători din prima reprezentativă a Italiei. Gazdele au început tare și aveau deja un avans confortabil după primele 10 minute de joc 26-15).

Când au conștientizat că pe parchet nu evoluau vedetele din NBA, ale italienilor, ”Tricolorii” au încercat să echilibreze siatuația. La pauza mare scorul era de 42-28 în favoarea Italiei, o diferență oricum mică față de cât ar fi putut să fie. La reluare, “Vulturii” continuă să opună rezistență, iar Giordan Watson (de la U-BT Cluj) a reușit câteva pătrunderi extrem de spectaculoase. Orbeanu, Moldoveanu și Paliciuc au reușit să puncteze de la mare distanță și România s-a apropiat pe tabela de scor.

Finalul celui de-al treilea sfert a aparținut gazdelor, care s-au distanțat din nou la o diferență confortabila, scor 57-40. În ultima secvență de joc selecționerul Zare Markovski uimește cu formula de joc: Watson, Darwiche, Orbeanu, Paliciuc și Cațe. Și italienii sunt surprinși, iar România începe să recupereze serios ecartul de pe tabelă. Fluierul final consemnează scorul de 75-70 pentru Italia, dar revenirea ”Tricolorilor” din finalul partidei a fost admirabilă.

Cățe a fost cel mai bun jucător al ”Vulturilor” cu 16 puncte și 8 recuperări, urmat de Giordan Watson cu 14 puncte marcate, 4 recuperări și 5 pase decisive. Următorul meci din grupa D, din campania de calificare la Cupa Mondială va avea loc duminică seara, Romania urmând să primească replica Olandei, în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Meciul este programat de la ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu