Rezultat mare, fără gol

Al treilea meci al echipei naționale de fotbal a României disputat la Cluj s-a încheiat 0-0, contra Spaniei și ”Tricolorii” rămân fără gol marcat în partidele din inima Ardealului

România a terminat la egalitate, scor 0-0, cel mai tare amical al anului, contra Spaniei și naționala țării noastre a obținut încă un rezultat ce poate fi considerat ”mare”, dar Clujul rămâne orașul în care ”Tricolorii” nu marchează. Atmosferă frumoasă, public disciplinat, stadion plin, pntru prima oară de la inaugurare. Doar selecționerul Anghel Iordănescu a fost ”dojenit” de suporterii echipei naționale. Ardelenii nu au uitat înverșunarea cu care ”Tata” Puiu a încercat să evite disputarea acestei partide pe Cluj Arena.

Iordănescu a făcut schimbările anunțate în primul 11, față de meciul cu Lituania dar, surprinde titularizarea lui Steliano Filip în banda stângă. De altfel, dinamovistul avea să fie și cel mai slab jucător de pe teren. Debutul meciului îi găsește pe spanioli în jumătatea noastră de teren. Stanciu și Adi Popa încep să pună în aplicare schemele cu care speră să ajute Steaua să câștige un nou titlu de campioană. Noul decar al naționalei, Nicușor Stanciu a avut poftă de joc și a apărut constant și periculos în preajma careului ibericilor, fără să înscrie însă. Euforia a persistat în jocul ”Tricolorilor”, iar acest lucru putea să ne coste.

Pique și Pedro l-au încercat pe Tătărușanu. Concluziile, după primele 20 de minute de joc, sunt încurajatoare. România și Spania se aflau la egalitate perfectă, nu doar pe tabela de scor, ci și pe suprafața de joc. Popa, Stanciu și Andone pe faza ofensivă, țin cu sufletul la gură suporterii din tribune. În defensivă, Grigore e din nou impecabil, dublat de Săpunaru și, la nevoie Hoban. Căpitanul Chiricheș nu este în cea mai bună zi, iar Filip parcă înoată, dar nici spaniolii nu i-au dat prea mari bătăi de cap. Poate prea multe atingeri de balon ale ”Tricolorilor”, comparativ cu jocul simplu, în viteză, fantezist, al ”Furiei Roja”.

Vicente del Bosque anunța că fiecare jucător convocat va primi șansă să joace la Cluj, iar desele schimbări ale tehnicianului mențin echilibrul din teren. Altfel, Spania a fost evident mai bună, dar ”Tricolorii” au compensat printr-un presing avansat. Cea mai mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Andone, servit excelent de omul meciului, Nicușor Stanciu. Golgheterul din Segunda Division a scăpat singur cu Casillas, dar a ratat execuția. Anghel Iordănescu începe și el seria schimbărilor, dar nu aduce nimic pozitiv în jocul României. Cât timp a fost în teren Stanciu a încântat.

Pe final de joc Spania a avut un penalty clar, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. S-a terminat 0-0 și România mai bifează un meci, al treilea la Cluj, fără gol marcat. Rămâne amintirea unei seri în compania campioanei Europei. ”Tricolorii” nu au putut nici de această dată mai mult, dar nici Spania nu a făcut exces de zel. În concluzie se poate mai mult, dar trebuie să avem şi cu cine, iar turneul final al Campionatului European se apropie cu paşi repezi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu