Reveniri cu noroc. U-BT s-a impus la Iași

Aleksandar Rasic a contribuit cu 6 puncte și o pasă decisivă la victoria echipei U-BT, în deplasarea de la Iași (scor 76-72) / Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj a obținut al 14-lea succes din actualul campionat, scor 76-72, în fața echipei clasate pe ultima poziție a clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), Politehnica Iași. Lăsând la o parte importanța victoriei este mult mai îmbucurătoarea revenirea sportivilor Aleksandar Rasic și Rolland Torok. Primul a suferit o ruptură de tendon achilean, încă de anul trecut, în vreme ce Torok a fost operat de hernie, tot la sfârșitul anului trecut. La Iași trupa lui Mihai Silvășan a început bine, a forțat exact atât cât a fost nevoie pentru a-și asigura un avantaj suficient.

Primul sfert a fost la discreția alb-negrilor (scor 26-19), însă, gazdele au echilibrat balanța și l-au câștigat pe cel de al doilea (20-19), astfel că, la cabine s-a intrat la scorul de 39-45. Avansul clujenilor nu a fost unul care să aducă liniște pe banca echipei, iar antrenorul Mihai Silvășan a cerut ceva mai multă mișcare, la revenirea de la cabine. Al treilea sfert nu a fost deloc reușit pentru niciuna dintre combatante, dar U-BT și l-a adjudecat cu 16-14. Moldovenii au încercat cu un ultim efort să revină în meci, în ultima perioadă de joc, dar nu au reușit decât să-și adjudece sfertul patru cu 19-15.

S-a terminat 76-72 pentru U-BT și clujenii își continuă parcursul bun din campionat, ”umăr la umăr” cu CSU Sibiu. ”Ne așteptam să fie un meci greu, poate nu așa de greu cum a fost, însă eram convins că ieșenii vor da totul pe teren, deoarece au schimbat banca tehnică. Noi am abordat acest meci și din altă perspectivă, pentru că urmează un meci foarte important miercuri, în FIBA Europe Cup, cu ciprioții de la Keravnos, ne dorim să câștigăm acest joc și să ne calificăm mai departe, este unul dintre obiectivele noastre pentru acest sezon.

Un mare plus în acest meci au fost revenirile lui Rasic și Torok în teren. Încă nu sunt complet reintegrați în echipă, însă sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a declarat Mihai Silvășan pentru site-ul oficial. Giordan Watson (14 puncte marcate, o recuperare și 2 pase decisive), și Lasannah Kromah (13 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă), au fost cei mai eficienți jucători ai echipei clujene, în victoria de la Iași.

Distribuie:

Postaţi un comentariu