Repetiție pentru semifinala de la Constanța. ”U” Cluj a înscris patru eseuri contra Timișoarei

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby Universitatea Cluj a încheiat seria de meciuri din faza regulată a campionatului 2018/2019. Alb-negrii au pierdut cu scorul de 22-40 înfruntarea din cadrul etapei a 14-a cu Timișoara Saracens, o întâlnire disputată, cu faze spectaculoase, cu nu mai puțin 9 eseuri.

Foto: Dan Bodea

Universitarii au început tare meciul și au culcat balonul în terenul de țintă al bănățenilor, iar Melniciuc a transformat pentru 7-0. Sarazinii, una dintre echipele favorite la câștigarea titlului, au avut nevoie de minute bune pentru a reuși să restabilească egalitatea, după un eseu transformat, dar alb-negrii au ripostat imediat și Melniciuc a mai pus trei puncte pe tabelă, fructificând o lovitură de pedeapsă (10-7).

Până la pauză directorul tehnic al clujenilor, Horia Hîmpea, a fost trimis în tribună, iar bănățenii au mai culcat de trei ori balonul în terenul de țintă al alb-negrilor, două dintre eseuri fiind transformate. Astfel, la pauză tabela de marcaj arăta scorul de 10-26. În actul secund jocul a fost mult mai echilibrat.

Foto: Dan Bodea

Oaspeții au forțat înscrierea celui de al cincilea eseu, care le-a adus și punctul bonus ofensiv, universitarii clujeni răspunzând printr-o dăruire care i-a făcut pe suporteri să spere în noi realizări ale jucătorilor preferați. Claudiu Curcă a înscris la capătul unei faze de toată frumusețea, Melniciuc a transformat și scorul a devenit 17-26. Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată, bănățenii reușind și ei să înscrie a cincea încercare, transformată de Samoa, omul decisiv al fazelor fixe (17-33).

Până la finalul partidei și clujenii și bănățenii au mai înscris câte un eseu, transformat de ambele părți și meciul s-a terminat 22-40. Pentru Universitatea Cluj urmează semifinala din faza play-out a campionatului. Trupa lui Horia Hîmpea și Cristian Săuan se va deplasa la jumătatea săptămânii viitoare la Constanța, pentru întâlnirea cu Tomitanii, ocupanta locului 5 la finalul sezonului regulat. Dacă vor învinge la malul mării, universitarii clujeni vor juca pentru locurile 5-6 cu învingătoarea dintre Gloria Buzău – Dinamo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu