Repetiţie pentru DiaEuro

Ioan Ovidiu Sabău (foto, în tricou roșu) și Radu Sabo (foto, în alb și negru) vor face echipă, într-un meci caritabil, pentru a ajuta persoanele cu diabet / Foto: Dan Bodea

La sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă 16 mai, Sala Sporturilor ”Horia Demian” va gazdui un meci demonstrativ de fotbal între fostele glorii ale Universității Cluj și echipa națională a persoanelor cu diabet din România, campioana europeană de anul trecut în competiția destinată persoanelor afectate de această boală.

Întâlnirea va avea loc de la ora 17.00, are caracter amical, dar și caritabil și se vrea a fi o avanpremieră pentru DiaEuro, competiția europeană de fotbal a persoanelor cu diabet, care va fi găzduită anul acesta de Cluj-Napoca. Fostul mare fotbalist clujean, acum antrenor, Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre principalii susținători ai evenimentului și este un veritabil ambasador al sportului pentru persoanele cu diabet.

„Promovez acest eveniment pentru că este unul mai mult decât important, e o performanță deosebită a echipei României, care a câștigat anul trecut Campionatul European al Persoanelor cu Diabet. Pentru mine este o onoare să fiu alături de oameni cu un suflet atât de mare, pentru că știu câtă muncă e în spate. Din punctul meu de vedere, tot ceea ce face echipa Dia România merită mult respect din partea noastră.

Sunt total dezamăgit însă, că deși s-a solicitat sprijinul Federației Române de Fotbal, nu este nimeni care să reprezinte Federația, e rușinos ca acestor oameni din FRF să nu le pese de performanța aceasta și de faptul că cineva pune suflet. Ei de fapt sfidează, așa cum au mai făcut-o. Eu încerc să sprijin, mă bucur că fac parte din această echipă, vreau să ajut”, a declarat Neluțu Sabău, component al Generației de Aur a fotbalului românesc.

Scopul meciului de sâmbătă, dar și al Campionatului European găzduit de Cluj-Napoca este să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă diabetul, să încurajeze diabeticii să practice sport, inclusiv de performanță, dar și să determine persoanele sănătoase să aloce timp activității fizice. Atât la meciul demonstrativ din 16 mai și la Campionatul European din iulie intrarea va fi liberă, iar participanții la aceste evenimente vor putea face donații.

Distribuie:

Postaţi un comentariu