Remiză în Gruia. CFR a făcut cel mai bun joc al sezonului, dar Celtic are prima șansă (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj și Celtic Glasgow au terminat la egalitate, scor 1-1, manșa întâi din turul al treilea de calificare în Liga Campionilor. Vișiniii au arătat mai bine ca niciodată în actualul sezon, deși au jucat fără Culio, accidentat, și cu Țucudean doar în ultimele 15 minute pe teren.

Primele oportunități au apărut după doar 5 minute de la startul întâlnirii. Edouard a încercat să-l surprindă pe Arlauskis cu un șut din afara careului, dar portarul CFR-ului a reținut în doi timpi. Pe contraatac, Djokovic a apărut foarte bine pe un culoar, dar intervenția defensivei scoțienilor a blocat pătrunderea croatului.

În minutul 16 feroviarii au cerut lovitură de la 11 metri, după un șut al lui Bordeianu, care l-a lovit în piept pe Ajer. Scorul a fost deschis în minutul 28 de Rondon, după o pasă foarte bună a lui Deac. Venezueleanul a înscris al doilea gol european pentru CFR cu o execuție de atacant adevărat.

Celtic a reacționat repede și Forrest a profitat de o pasă primită în careu. L-a driblează scurt pe Luis Arrelio și a înscris cu un șut imparabil care a lovit mai întâi stâlpul din stânga al porții lui Arlauskis. Imediat după primirea golului gazdele au avut o cădere evidentă, dar la pauză s-a intrat la scorul de 1-1.

La reluare tot vișiniii au controlat partida. Omrani, la probabil cel mai slab meci al lui în tricoul CFR-ului, în acest debut de sezon, nu a profitat de un balon, la un metru de poarta adversă. În ultimul sfert de oră a fost aruncat în luptă și golgheterul Țucudean, iar prezența lui pe teren s-a simțit. Atacantul a fost aproape să înscrie în minutul 78, dar mingea a fost deviată de un fundaș advers, iar Păun nu a mai ajuns la ea, să o împingă în plasă.

Cei doi au fost im plicați în ultima mare ocazie a meciului, în minutul 86. Păun a șutat puternic de la distanță, portarul a respins în față, iar Țucudean, cu spatele la poartă a trimis o semi-foarfecă, puțin peste bara transversală. Partida s-a terminat la egalitate și Celtic are prima șansă în returul programat săptămâna viitoare, marți, 13 august, la Glasgow.

„La un meci cu Celtic, ai nevoie de noroc. La fazele fixe, mingea nu voia să intre. Burcă a ratat incredibil. Omrani, la fel. Țucudean a intrat foarte bine. Dacă avem ocazii, trebuie să o băgăm. Avem toți regrete, dar sunt fericit și mândru de echipa mea”, a declarat la finalul întâlnirii antrenorul Dan Petrescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu