Reguli noi și casa închisă la meciul România – Danemarca

Foto: Dan Bodea

Toate cele 25.000 de bilete puse în vânzare de Federația Română de Fotbal pentru meciul dintre echipele României și Danemarca, programat la data de 26 martie, pe Cluj Arena, s-au vândut. Astfel, ”Tricolorii” vor avea parte de o atmosferă ideală pentru a oferii fanilor prima victorie într-o partidă oficială, a echipei naționale masculine de fotbal, disputată la Cluj-Napoca. Primele 15.000 de bilete s-au epuizat în doar două ore de la momentul punerii lor în vânzare, iar diferența până la 25.000 în următoarele 24 de ore. Suporterii echipei naționale trebuie să știe că odată cu organizarea acestui meci FRF va implementa o serie de reguli noi.

Astfel, forul de la București a decis ca pe bilete să apară și numele, data și locului nașterii celui care achiziționează unul sau mai multe (maximum patru) bilete. Această decizie reprezintă o punere în aplicare a dispozițiilor Legii 4/2008. Potrivit acesteia, pe fiecare bilet ar trebui să apară informațiile menționate cu privire la posesorul biletului. ”Pentru partida România – Danemarca am decis să tipărim informațiile privind cel care achizitionează, adică aceste informații apar pe toate cele patru bilete dacă un cumpărător achizitioneaza patru bilete, cât este numărul maxim permis și nu neapărat ale fiecărui posesor de bilet, considerând că este un prim pas pentru ca spectatorii să se familiarizeze cu aceste proceduri și luând în calcul situația în care, spre exemplu, o persoană cumpără patru bilete, având în minte că va merge însoțită de trei prieteni, dar unul dintre aceștia, să spunem, renunță la a mai participa la eveniment.

Dacă fiecare bilet ar fi avut tiparite informațiile posesorului, acel bilet ar fi trebuit anulat și s-ar fi creat încurcături nedorite pentru fani”, a precizat pentru Transilvania Reporter Alexandru Cândea, sales and ticketing manager în cadrul FRF. Reprezentantul forului de la București a mai precizat că: ”Înntr-o situație în care persoana care deține un bilet cu datele celui care l-a achiziționat (altele decât ale lui), va trebui să se prezinte la Exchange Ticket Point, casieria de la Hotel Sport, în cazul partidei de la Cluj-Napoca și, având asupra lui documentele sale de identificare, poate preschimba biletul primit cu unul nou, tiparit cu propriile date de identificare”, a mai spus Cândea.

Metoda se aplică deja în Europa
Imprimarea pe tichete a datelor personale ale cumpărătorului duce automat la obligativitatea suporterilor de a avea asupra lor actul de identitate (buletin / carte de identitate). ”Suporterul trebuie să aibă oricum documentele de identificare în posesie pentru accesul la evenimentele sportive, având în vedere probabilitatea unor controale de rutină.

În cazul de față, la meciul de la Cluj-Napoca, verificarea se va face în sistem aleatoriu, deci sunt necesare aceste documente”, a adăugat Cândea. Prin aceste măsuri Federația Română de Fotbal își propune să furnizeze servicii de cea mai bună calitate privind siguranța spectatorilor, la evenimentele organizate de FRF. ”Ne-am propus să implementăm această procedură și chiar să o permanentizăm, cu mențiunea că vom introduce ulterior datele de identificare ale fiecărui posesor de bilet, nu doar ale celui care le achiziționează. Această procedură s-a aplicat și la Euro 2016 și este deja implementată în cele mai multe țări care organizează competiții sub sigla UEFA”, a încheiat Alexandru Cândea.

Meciul dintre România și Danemarca va fi găzduit de Cluj Arena și face parte din preliminariile pentru Cupa Mondială din Rusia (2018). Înaintea acestei confruntări ”Tricolorii” ocupă poziția a patra în grupa E de calificare, cu 5 puncte, fiind devansați de Polonia (10 puncte), Muntenegru (7 p.) și Danemarca (6 p.).

Distribuie:

Postaţi un comentariu