Reacție întârziată. ”U” – Ripensia 1-1 și „studenții” sunt pe loc retrogradabil

Foto: Dan Bodea

Ripensia Timișoara tinde să devină coșmarul Universității Cluj. După eșecul din primăvară (scor 2-3), din stagiunea precedentă, bănățenii au fost aproape să dea o nouă lovitură pe Cluj Arena, în meciul disputat, duminică, în cadrul etapei a X-a din Liga 2. Încă din primele minute ale întâlnirii cele două formații au părut mai atente la posesia mingii în detrimentul fazelor de poartă.

Astfel, abia în minutul 13 s-a consemnat prima oportunitate de deschidere a scorului. Carol Taub i-a dat peste mâini lui Dur-Bozoancă, acesta a scăpat mingea care a ajuns la Voinea. Bănățeanul a centrat, a încercat să intervină Crăciun, dar mingea respinsă de internaționalul moldovean a ajuns doar la Hecsko, care trimite din 3 metri pe lângă poartă.

În minutul 19 Gavra a semănat și el panică, dar în careul advers. Atacantul Universității a pătruns în suprafața de pedeapsă a oaspeților, a șutat violent, la colțul scurt, dar mingea a lovit doar plasa laterală a porții lui Dobre. Patru minute mai târziu Florescu a centrat, Rafa Miranda s-a demarcat perfect, a pus latul din 7 metri și a trimis balonul în bară.

În minutul 26 Albert Voinea l-a pierdut pe drum pe Kay, a lobat mingea peste Dur-Bozoancă, a continuat să urmărească mingea pe care a și trimis-o în plasă deschizând scorul pe Cluj Arena. „Șepcile roșii” nu au avut reacție, portarul oaspeților șomând realmente, minute bune. Până și galeria Universității a „amuțit” preț de câteva minute. Oaspeții puteau intra la cabine cu două goluri avans dacă Monea nu trimitea direct în blocajul gazdelor.

În repriza a doua bănățenii au decis să nu mai riște nimic și au cedat inițiativa Universității. Chiar și așa următoarea situație bună de a marca a alb-negrilor s-a consemnat abia în minutul 60 când Crăciun a deviat o centrare din corner, însă mingea a trecut puțin peste transversală și a picat pe plasă. În minutul 82 a venit și golul izbăvitor pentru ”U”. Florescu a centrat de la marginea careului de 16 metri, Dican (foto, la minge) s-a înălțat perfect și a trimis din 7 metri, cu capul, la colțul lung, lăsându-l fără replică pe Dobre.

Trupa lui Adrian Falub a fost foarte aproape să tranșeze disputa în favoarea ei, în minutele adiționale ale întâlnirii. Goga s-a trezit cu mingea la picior, după o serie de devieri nefericite ale fundașilor de la Ripnesia, însă a șutat slab, în portarul Dobre și meciul s-a terminat la egalitate, 1-1. ”U” rămâne în zona periculoasă a clasamentului, pe locul 16 (retrogradabil), cu 11 puncte, iar etapa viitoare va evolua în deplasare, la Sportul Snagov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu